Un candidat per a cada quatre votants de Sant Jaume de Frontanyà

Eleccions emocionants al segon poble més petit de Catalunya. Sant Jaume de Frontanyà afronta uns comicis inèdits, amb fins a tres llistes aspirants a l’alcaldia. A més, curiosament, en cap d’elles hi ha l’alcalde actual, Rubén Lladós (ERC), que deixa la vara i no serà a la llista republicana. Qui ocuparà el seu lloc com a aspirant d’ERC és Jordi Codina Ventura, que es presentarà sol.

sant-jaume-frontanya-ruben-llados

L’actual alcalde, Rubén Lladós, al centre de la imatge. CCBERGUEDÀ

Les altres dues llistes són noves. La CUP es presenta per primera vegada al municipi amb tres independents: Lluïsa Vilalta Pérez, Anna Rosa Sanromà Cortina i Roc Carrión Roig. L’altra llista és del PSC i compta amb dos noms i un mateix cognom: Manel Anselmo Amador i Nil Anselmo Serres.

25 empadronats a Sant Jaume de Frontanyà estan cridats a les urnes el proper 26 de maig. El municipi funciona a través de llistes obertes i, per tant, tots ells tindran sis candidats a escollir. En altres paraules, hi ha un candidat per a cada quatre habitants.

En les darreres eleccions, hi havia ERC i el PP. Es van registrar 17 vots: 12 van anar cap als republicans, 1 cap al PP i quatre van ser en blanc. 6 empadronats es van abstenir. Tot plegat va donar dos regidors a ERC i un, al PP. Al 2011, hi havia més llistes que ara però menys candidats: el cens era de 19 persones, es van presentar 4 llistes (PSC, CiU, ERC i PP), però en tres d’elles només hi havia un aspirant. Només el PSC va presentar dos noms. En total, doncs, 5 candidats per una vintena d’electors i una llista per a cada cinc veïns.

Les llistes

Compromís Per Sant Jaume De Frontanyà-Candidatura De Progrés (CxSJF-CP)

1: Manel Anselmo Amador

2: Nil Anselmo Serres

Sant Jaume De Frontanyà-Alternativa Municipalista (SJF-AMUNT)

1: Lluïsa Vilalta Pérez INDEPENDENT

2: Anna Rosa Sanromà Cortina INDEPENDENT

3: Roc Carrion Roig INDEPENDENT

Sant Jaume Avança-Acord Municipal (SJA-AM)

1: Jordi Codina Ventura

X