Berga, Política

La CUP signa el seu codi ètic, que confirma que la propera serà l’última legislatura de Venturós a l’Ajuntament

La CUP signa el seu codi ètic, que confirma que la propera serà l’última legislatura de Venturós a l’Ajuntament
Montse Venturós, firmant el codi ètic. MARC CANTURRI

Aquesta serà l’última legislatura de Montse Venturós a l’Ajuntament de Berga. Tant si és com alcaldessa com si fa de regidora a l’oposició, Venturós deixarà la primera línia política municipal el 2023. Així ho marca el codi ètic que divendres va signar la CUP i que manté la limitació de mandats com a primer punt: “Els regidors i regidores tindran mandats limitats a un màxim de 8 anys”.

De fet, aquesta limitació ja fa que per a aquestes eleccions Oriol Camps i Francesc Ribera ‘Titot’ facin un pas al costat i cedeixin el relleu a altres militants. Tots dos formen part de l’equip de suplents de la candidatura. Aquesta vegada, a banda de Venturós, es troben en la mateixa situació Ivan Sànchez, Eloi Escútia i Roser Valverde. L’altra actual regidora, Mònica Garcia, és entre els suplents i, per tant, difícilment esgotarà els 8 anys consecutius al consistori.

cup-codi-etic-1

Bona part dels membres de la llista de la CUP per al mandat 2019-2023. MARC CANTURRI

Divendres els membres de la llista cupaire van encetar la campanya electoral amb un acte al mig del carrer Major, davant el seu local electoral, que va servir per signar el codi ètic. A banda de la limitació de mandats, el codi també limita els sous dels regidors amb dedicació exclusiva al govern municipal: “Oscil·laran entre els 1.600 i els 1.860 euros“.

Un altre dels punts del codi és que els regidors de la CUP no podran tenir duplicitats de càrrecs en institucions ni dins la mateixa CUP. És a dir, si són regidors no podran ser en cap altre administració, exceptuant els d’obligat compliment (conselleries comarcals).

Altres acords són seguir treballant a través d’una assemblea, des d’on es prendran les decisions sobre el futur de la formació i es decidiran les accions a emprendre. També reitera la seva independència respecte els grups financers i no sol·licitarà cap crèdit bancari per al finançament de la candidatura ni per a la campanya electoral.

Fes clic aquí per llegir tots els punts del codi ètic de la CUP de Berga

26M CUP CUP Berga Eleccions Eleccions municipals Montse Venturós

Comentaris