Junts per Berga enceta campanya carregant contra els forats dels carrers i prometent “una ciutat segura i endreçada”

Junts per Berga va encetar divendres la campanya electoral amb un acte públic a la plaça de les Fonts de Berga, que també va servir per presentar l’espot de campanya. El partit va incidir en diverses ocasions en la presència de forats als carrers de Berga: “Ens hem hagut de comprar un 4×4 per circular per Berga”, van recordar irònicament diversos membres de la llista.

El candidat, Jordi Sabata, també va avançar alguns dels projectes que porten al programa. El projecte es divideix en set blocs: ciutat viva, ciutat d’oportunitats, ciutat cívica i educadora, ciutat de qualitat, ciutat de les persones, bon govern i medi ambient.

Durant l’acte, diversos membres de la llista van agafar el micròfon per moments. Un d’ells, Marc Marginet, va anunciar que Junts per Berga té en ment impulsar el projecte ‘Berga 2020’, que donarà protagonisme a 52 entitats, clubs i grups socials de la ciutat, repartits entre les 52 setmanes que té l’any. És a dir, volen dedicar una setmana a cada col·lectiu. Marginet també va explicar la voluntat de Junts per Berga de crear un Consell d’Estudiants, seguint l’exemple del Consell d’Infants, i que serveixi per intercanviar propostes entre l’Ajuntament i els estudiants de partir de 16 anys.

jxb-presentacio-marginet

Jordi Sabata, Ariadna Herrada i, fins i tot, el presentador de l’acte, el periodista Abraham Orriols, van referir-se a l’estat dels carrers de la ciutat. Sobre aquest aspecte, Junts per Berga vol implementar un pla de gestió i manteniment de la via pública, no només per arreglar voreres i carrers, sinó també per millorar parcs infantils i crear espais verds. En el programa, el partit també contempla acabar amb la claveguera a celobert de la Rasa dels Molins, que semblava que podria materialitzar la CUP en aquest mandat però que finalment haurà d’esperar que passin les eleccions i els mesos d’estiu.

Sobre l’apartat del bon govern, Junts per Berga posa l’ull en “tocar més portes que ningú”, segons va recalcar un altre membre de la llista, Ferran Aymerich. En el programa, asseguren que buscaran finançament en administracions però també a base de “patrocini i mecenatge que ens permeti tirar endavant els projectes”.

jxb-presentacio-aymerich

Més a llarg termini, Jordi Sabata i el propi Aymerich van avançar que Junts per Berga vol aconseguir que els edificis públics que depenen directament de l’Ajuntament consumeixin el 100% d’energies renovables. Una de les mesures que pretenen és instal·lar-hi plaques solars. A banda, també incentivaran i facilitaran aquest objectiu per a privats.

L’agenda de Junts per Berga per a les properes dues setmanes és atapeïda. El partit preveu exposar les seves línies programàtiques en xerrades en els diferents barris de la ciutat. A banda, hi haurà actes més grans, com la presentació dels candidats comarcals, diumenge 19, al pavelló de Suècia, o la participació del seu candidat, Jordi Sabata, en els diferents debats que s’organitzen a la ciutat. L’acte central de la campanya serà al casal cívic, dilluns 20, a les 19.30h.

jxb-presentacio-campanya

ACTES DE BARRI + PARADETA

13/05 Plaça Sant Joan 18:00 (Ciutat viva)

15/05 Passeig de la Pau 11:30 (Ciutat de qualitat)

16/05 Pl. de la Font del Ros 18:00 (Seguretat i manteniment de la ciutat)

17/05 Plaça Sant Pere 11:30 (Govern Obert)

20/05 Pl. dels pisos vells de Santa Eulàlia 11:30 (Ciutat de les persones)

21/05 Pl de l’escola de la Valldan 18:00 (Medi ambient)

22/05 Plaça Viladomat 11:30

23/05 Plaça Països Catalans 11:30

ACTES GRANS

10/05 Acte inici presentació programa. Plaça de les Fonts. 19:00h

14/05 Acte emprenedoria amb empresaris i emprenedors de Berga. Plaça del Forn. 19:00h

19/05 Presentació dels candidats comarcals de JxCat. Pavelló de Suècia. 17:30h

20/05 Acte central. Casal Cívic. 19:30h

24/05 Acte final. Plaça del Forn. 19:00h

X