Berga, Política

El PSC espera ser “decisiu” per governar a Berga i envia un missatge a la CUP: “Els diners no són excusa”

El PSC espera ser “decisiu” per governar a Berga i envia un missatge a la CUP: “Els diners no són excusa”
El candidat del PSC, Abel Garcia, durant l'acte de diumenge. MARC CANTURRI

Primer acte gran del PSC de Berga de cara a les eleccions del 26 de maig. La formació va encetar la campanya electoral rebent el cop de la mort de Josep Soria, militant històric i fundador del partit a la ciutat. Era el número 9 de la llista per a les eleccions d’enguany, que encapçala Abel Garcia. La notícia es va saber diumenge al matí, poques hores abans de l’acte gran que preveia el partit per a aquesta campanya. Al final, els socialistes van decidir tirar-lo endavant: “És el que ell hauria volgut”. Això sí, l’acte va ser senzill, sense música i amb diversos moments de record al fundador.

psc-berga-presentacio

La presentació del projecte va ser el mateix diumenge a l’antic centre cívic, al carrer Salvador Espriu. El candidat, Abel Garcia, va definir algunes línies del seu programa. Va avançar que treballaria per aconseguir “una biblioteca del segle XXI” i va avançar que la seva aposta és traslladar-la a Sant Francesc i, així, permetre que el Consell Comarcal aprofiti l’actual espai per guanyar oficines.

Garcia també va fer balanç dels darrers anys de mandat de la CUP i va criticar que l’Ajuntament de Berga no hagi participat en cap convocatòria per aconseguir ajuts europeus FEDER i que, a diferència d’altres municipis molt més petits del Berguedà, n’hagi quedat fora: “Jo vinc d’un ajuntament -el de la Pobla de Lillet- que ha pogut tirar endavant grans projectes gràcies a aquestes subvencions”. I va concloure: “Els diners no són excusa”.

Per acabar Garcia va destacar la implicació de totes les persones que l’acompanyen a la llista. També va treure pit del grup que finalment ha confeccionat: “M’ha costat molt fer aquesta llista, molt més que fer una ‘ultra'”, va bromejar el candidat, que sempre ha expressat la seva afició per a les curses de muntanya. Per tot plegat, Garcia creu que el PSC serà “decisiu” a l’hora de governar la ciutat i confia que el projecte que encapçala millori els resultats de fa quatre anys.

També va prendre la paraula un dels homes de confiança del candidat, el número 3 de la llista, Joan Josep Guillén. És actor i periodista i ja va ser a la llista d’Encarna Sánchez al PSC (2011) -anava de número 8. Fa quatre anys, al 2015, era el segon suplent de la llista d’Ermínia Altarriba a ERC. En el seu discurs va explicar que el projecte que lidera Abel Garcia li ha tornat a portar “una il·lusió que havia perdut” i té l’objectiu de “fer revifar el socialisme a Berga”. Guillén considera que l’equip del PSC per a aquestes eleccions està format per “veus que mai han estat prou escoltades”.

joan-josep-guillen-psc-berga

Una altra d’aquestes veus és la de Míriam Zamora, número 4 de la llista, que va obrir la llauna a l’acte. Zamora debuta en el món de la política i va assegurar que “mai ho hauria imaginat”, però que el projecte l’ha acabat engrescant.

miriam-zamora-psc-berga

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, també va ser a l’acte. La seva intervenció va exalçar els resultats que el partit va aconseguir arreu de l’Estat a les eleccions generals del 28 d’abril. Segons va dir, “han de servir d’exemple” per a propers comicis (a Berga, el PSC va recollir 1.269 vots). I va concloure que, amb el PSOE, “el diàleg va guanyar a la confrontació”. En aquest sentit, el candidat a Berga, Abel Garcia, va remarcar que “el tema del ‘procés’ independentista exisiteix, però no han de ser els ajuntaments qui el resolguin, sinó el Parlament”.

El PSC presentarà el seu programa als mitjans de comunicació aquest dimecres. El seu candidat, Abel Garcia, també participarà en els debats que s’organitzen a la ciutat aquesta setmana (Televisió del Berguedà i Aquí Berguedà), així com també al debat sobre empresariat que organitza l’ACEB el dia 22.

26M Abel Garcia Eleccions eleccions a Berga Eleccions municipals PSC PSC de Berga socialistes

Estic amb tu

Comentaris