Famílies i professors es tanquen al gimnàs de l’Escola de Sant Joan per reclamar la segona línia de P-3

Prometien no quedar-se de braços plegats, i ho han complert. Famílies i professors de l’Escola de Sant Joan són al gimnàs de l’escola, tancats, des d’aquesta tarda. Hi passaran les nits fins que el departament d’Educació els doni la segona línia de P-3 que, per ràtio, els tocaria. Van ofertar 50 places i van tenir 28 preinscrits, és a dir, per sobre del topall de 25 que marca el desdoblament d’un curs.

Segons han explicat els portaveus, la idea és presentar-se al centre cada tarda, quan els nens hagin acabat l’escola, i tancar-se al gimnàs fins que obtinguin una resposta del departament d’Ensenyament. Al matí, quan els nens tornin a l’escola, deixaran el gimnàs lliure per tal que la jornada lectiva es desenvolupi amb normalitat.

En aquestes últimes 24 hores, famílies i professors han anunciat les seves intencions i han comptat amb el suport de diversos grups polítics, així com també d’entitats d’arreu de la comarca. Pel que fa als polítics, els cinc partits amb representació a l’Ajuntament de Berga (CUP, PDeCAT, ERC, PSC i ICV) els han transmès el seu suport.

L’actual regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha reivindicat el paper de l’escola pública a la ciutat i ha transmès el malestar a la delegada del Govern a la Catalunya central, la purreigtenca Alba Camps. De moment, Camps ha dit que no hi pot fer res fins que sigui una decisió definitiva i ha recalcat que “de moment no ho és”. A banda, Escútia ha demanat a totes les forces polítiques que es posicionin: “O defensem l’escola pública, o no la defensem. Però ara toca posicionar-nos”.

torres-escola

X