Calvet reitera a Berga que la Generalitat té els diners per fer l’estació però reclama “un govern valent” que decideixi el lloc

Estirada d’orelles de la Generalitat al govern de Berga. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat la ciutat aquest divendres al matí per reiterar que la Generalitat “fa temps que té dos projectes constructius i els diners a punt per construir l’estació d’autobusos”. Amb tot, Calvet ha assegurat que “cal un govern valent que decideixi on es construirà”.

Ho ha fet en un nou acte de Junts per Berga, al costat de Jordi Sabata, que ha promès que l’estació serà una prioritat: “Si governem, prendrem la decisió durant els primers mesos de mandat, recollint el que ha fet el govern actual i les opinions de la ciutadania”. Sabata ha recalcat que la decisió s’haurà de prendre per participació ciutadana, però ha esmentat que “no necessàriament s’ha de votar, sinó que hi ha altres mecanismes representatius”.

Calvet, per la seva banda, ha recordat que Berga és l’única capital de comarca sense estació d’autobusos, “i no ha estat per manca de ganes”. El conseller, a més, ha aportat dades: cada any hi ha uns 100.000 viatges anuals en transport públic entre Berga i Barcelona, i uns 22.000 entre Berga i Manresa. A més, en desplaçaments per l’interior de la comarca, la xifra s’enfila fins als 75.000 viatges anuals. “Són xifres importants però volem que vagin a més, i per això necessitem més capacitat d’infraestructura. L’estació és essencial”, ha conclòs.

Junts per Berga també ha aprofitat l’atenció als mitjans per exposar les seves propostes en matèria de sostenibilitat. El número 6 de la llista, Ferran Aymerich, ha explicat que s’han fet coses positives durant aquest mandat, com la implantació del porta a porta o el canvi de l’enllumenat públic per leds, però creu que “ens hem descuidat coses i cal anar més enllà”.

Per als propers quatre anys, Junts per Berga vol que l’energia que consumeixin tots els edificis que pengen de l’Ajuntament sigui 100% renovable. També aposta per “una fiscalitat verda que incentivi els veïns a ser productors de la seva pròpia energia” i considera que, en transport, cal plantejar un bus urbà híbrid i apostar per uns vehicles de la brigada que també contaminin menys.

X