Transports, restaurants, hotels: tot el que necessites saber abans de viatjar

Entre els grans gustos de la vida hi ha el de poder viatjar, sortir de la ciutat, comprar un bitllet de tren a un lloc planejat o triat a l’últim moment, i mentre s’arriba a la destinació, poder apreciar els paisatges que van desfilant per la finestra i veure com canvien de les muntanyes a les valls, i fins i tot a llacs i mars. Conèixer noves ciutats o pobles, gaudir de converses amb desconeguts amb qui es coincideix pel camí i tastar plats desconeguts i innovadors, passejar pels carrers antics, conèixer la cultura, les tradicions i els costums de cada lloc… En definitiva, viatjar és un plaer.

Conèixer noves destinacions quan viatges en tren

Quan arriba el moment de viatjar, una de les opcions preferida pels turistes i aventurers, és el tren. I encara que no ofereix la velocitat d’un avió o la comoditat d’un cotxe, el tren permet recórrer distàncies curtes o llargues, a un preu molt econòmic. Un dels molts avantatges que la tecnologia ha portat, és que ja no és necessari traslladar-se a l’estació de tren per comprar el bitllet, ara es pot comprar electrònicament a través d’Internet.

El mercat de viatges i turisme ha vist recentment l’augment de llocs com trenes.com, que són portals pràctics i còmodes que permeten consultar els horaris dels trens internacionals o l’AVE. Per comprar un bitllet només has de seleccionar la ciutat d’origen i destinació, així com la data de viatge, i tots els horaris disponibles es mostraran d’acord amb els valors especificats. També hi ha d’altres opcions, per exemple, si es tracta d’un viatge d’anada i tornada, o només d’anada.

Disposen d’un apartat que està destinat a les ofertes de bitllets, amb preus a partir de dos euros. Més de 9.000 clients l’utilitzen com a servei preferent a l’hora de viatjar.

Com saps quin és el millor lloc per viatjar?

Una de les decisions que sorgeixen a l’hora de viatjar, és l’elecció del destí, que normalment dependrà del propòsit del viatge. Si es tracta d’un viatge per gaudir de la natura, serà normal destinacions de boscos, parcs naturals o llocs de muntanya; Si d’altra banda, es tracta d’un viatge per anar de compres, seran ideals les ciutats cosmopolites amb una trepidant ritme de la vida.

Algunes pàgines com memarchodeviaje.com disposen d’un buscador que permet indicar la ciutat de destí, la data d’anada i tornada, la quantitat d’adults i nens que viatjaran. Només amb totes aquestes dades, ofereixen una gran quantitat de resultats, tots amb variables que ben segur satisfaran les necessitats del viatger.

Aquest tipus de portals ofereixen el servei de recerca d’allotjaments i itineraris per a la ciutat de destí. Tanmateix, disposen de referencies pròpies o d’altres usuaris que expliquen els aspectes més rellevants de l’indret, com els restaurants que val la pena visitar, els paisatges i llocs d’interès d’obligada visita, o rutes i excursions que els més joves busquen amb freqüència.

Menjar i allotjament: Factors clau a l’hora d’emprendre una ruta

Després d’haver escollit la ciutat de destinació, el mode de transport i la data del viatge, és fonamental  definir el lloc d’allotjament. Això dependrà de si busques luxe i confort, o si voleu crear un contacte amb la natura i gaudir de tot allò que aquesta ens pot oferir.

De la mateixa manera que buscarem connexions de tren i reservar entrades, una manera ràpida i eficaç d’aconseguir allotjament la trobem en llocs com hotelnights.com, una alternativa amb només uns quants clics per triar entre més de 150.000 hotels d’arreu del món. No importa si es tracta d’un viatge de vacances o de negocis, sempre és possible trobar opcions que encaixen amb totes les necessitats.

Una vegada entrades les dades de la ciutat de destí, la data del viatge i la quantitat de persones que necessiten allotjament, es desplegarà un llistat d’opcions. La qualitat i els preus estan garantits. A més es podrà fer una reserva sense càrrecs addicionals ni interessos.

Donar un gust al paladar

Una nova tendència de viatge son els foodies, persones que es dediquen únicament a la degustació de plats a les ciutats on viatgen. En ocasions, la destinació s’escull pels plats que caracteritzen el lloc. En alguns casos, aquests plats poden ser tant típics, que es poden degustar al mig del carrer amb un venedor ambulant, o amb més estil i classe en restaurantes con terraza en Barcelona no importa el local on es compri el menjar, sinó la seva qualitat, els seus sabors i l’entorn que envolta l’ocasió. Una terrassa a l’aire lliure pot ser una bona elecció.

A Espanya, aquest tipus de restaurants amb terrassa ha portat el menjar a un altre nivell, perquè no només es tracta d’experimentar una diversa barreja de nous sabors, basat en una rica fusió de tendències culinàries tradicionals amb cuina internacional, també es tracta de gaudir d’un espai únic i acollidor, caracteritzat per la tranquil·litat d’un espai obert, però lluny del soroll i el bullici de la ciutat.

En definitiva, aquests viatges estan destinats a viure una gran quantitat d’olors i sabors. Una experiència inoblidable per als sentits, que es podrà gaudir en la seva totalitat amb només traçar una logística prèvia, de només uns quants clics.

X