Berga oferirà una revetlla alternativa amb un concert a la plaça de les Cols paral·lel als salts de Patum a la plaça

Aquest any Patum coincideix amb la nit de Sant Joan. La nit més curta de l’any tancarà les festes de Corpus i l’Ajuntament de Berga no ho vol passar per alt. La regidora de Patum, Mònica Garcia, creu que no hi haurà més gent sinó “més permanència al carrer durant tota la nit”, ja que l’endemà, dilluns, és festa, i això pot empènyer patumaires que habitualment treballen a allargar excepcionalment la darrera nit de Patum.

Per decongestionar la plaça i per oferir al públic una alternativa als salts de Patum durant la nit de Sant Joan, el consistori organitzarà un concert de revetlla a la plaça de les Cols, és a dir, l’espai que hi ha entre el Cine Catalunya i la part posterior del Mercat Municipal. Començarà a les 12 de la nit, aproximadament a l’equador de la Patum completa de diumenge a la plaça, i hi tocaran el grup de rumba Kiwi i la Tropical Band i la punxa-discos berguedana PD Yu.

En definitiva, l’objectiu del concert paral·lel, ha reiterat Garcia, és “anar buidant la plaça progressivament”, ja que “la gent que normalment diumenge marxa ràpid, aquesta vegada no tindrà la necessitat”. D’aquesta manera, als habituals epicentres de la plaça de Sant Pere i el Vall, s’hi afegirà excepcionalment la plaça de les Cols, que ja acull concerts la nit de divendres.

El concert de Patum ja té caps de cartell

Dissabte, després del passacarrers, l’activitat es traslladarà al passeig de la Indústria. S’hi farà el concert gran de Patum, que com ve sent habitual en els darrers anys, serà a l’alçada de l’ambulatori. “El fet d’atraure la gent a un sol lloc evita que es dispersin i ens dona beneficis en matèria de seguretat“, ha justificat la regidora Mònica Garcia.

Aquest any fins a cinc grups passaran per l’escenari del passeig de la Indústria des de les 9 de la nit fins avançada la matinada. A les 9 obriran la llauna els Wildeers; a 1/4 d’11 (22.15h) serà el torn d’Obeses; a 1/4 d’1 (00.15h) tocaran els berguedans de Besos de Perro, una popular banda de tribut a Marea; a les 2h, seguiran les Roba Estesa; i tancarà el concert un altre grup berguedà, Thug Life.

El passacarrers de dissabte no acabarà fins passada la mitjanit. Per tant, està previst que els concerts siguin un acte paral·lel a la passada i, després, que els patumaires s’afegeixin a la festa per rematar la nit amb música.

Concert Jove Patum

X