Una nova aplicació per a mòbils permetrà saber per on passa el passacarrers de Patum

Aquest juny s’estrena l’aplicació oficial sobre la Patum. L’Ajuntament de Berga l’ha encomanat a l’empresa berguedana La Padrina, a proposta del Patronat de la Patum, que va decidir destinar 3.000 euros del pressupost a la creació d’aquesta eina. Es presentarà el proper 4 de juny als mitjans de comunicació i estarà disponible des d’aquell dia per a Android i Apple perquè els patumaires se la descarreguin gratuïtament al seu telèfon mòbil.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat en roda de premsa que l’aplicació tindrà dues vessants: una, de més enfocada als turistes; i una altra, més funcional per als patumaires acostumats a gaudir de la festa. Per al turisme, l’aplicació aportarà tota mena d’informació sobre punts d’interès de la ciutat i actes d’agenda durant les festes de Corpus. I els patumaires habituals també podran seguir en tot moment l’evolució del passacarrers, ja que un geolocalitzador els informarà en tot moment del punt per on passen les comparses.

A més, l’Ajuntament de Berga preveu utilitzar la plataforma per llançar avisos urgents a la ciutadania, com ara cancel·lacions a última hora d’actes prevists dins el programa de la festa.

El finançament surt de la partida de 4.000 euros que l’Ajuntament va posar a disposició dels membres del Patronat de la Patum perquè escollissin a què destinar-los. D’aquests diners, el consistori va decidir destinar-ne 1.000 a l’augment dels premis del concurs de cartells i els 3.000 restants a l’encàrrec de l’aplicació.