La CUP governarà sola a Berga

La CUP ha confirmat aquest divendres la seva voluntat de governar en solitari a l’Ajuntament de Berga els propers quatre anys. Els cupaires consideren que, “si amb sis regidors ja ha estat possible, amb 8 ha de ser més que suficient”. D’aquesta manera, descarten qualsevol pacte amb Esquerra per sumar majoria i oblidar-se dels pactes puntuals.

Els republicans havien mostrat la seva predisposició a parlar amb la CUP per formar govern, però també esperaven que els cupaires moguessin fitxa. Ho han fet aquest matí: l’alcaldessa, Montse Venturós, ha trucat el candidat d’ERC, Ramon Camps, i li ha comunicat les seves intencions de governar en solitari, segons ha confirmat la mateixa Venturós.

La CUP ha reiterat en roda de premsa que, en altres mandats, s’han produït majories absolutes traient menys vots que els que van treure ells diumenge passat. Per tot plegat, creuen que mereixen l’alcaldia i no temen “en absolut” per un pacte alternatiu de les altres tres forces (JxB, ERC i PSC) que els trauria de l’alcaldia: “Esquerra va deixar clar en campanya que no pactaria amb el 155 i Junts per Berga també ho va dir en algun debat”. La possibilitat de pactar amb el PSC i fer majoria també ha estat descartada pels cupaires.

Sobre els resultats de diumenge, el número 2 de la llista de la CUP, Aleix Serra, creu que “s’ha valorat molt positivament la feina que s’ha fet en els últims quatre anys”. A més, ha destacat l’augment de participació, que s’ha situat al 67%, uns 13 punts percentuals més que fa quatre anys (54%). D’entre els vots emesos, la CUP en va recollir el 40%, 3.347 vots, gairebé 1.000 més que la segona força, Junts per Berga, que es va quedar amb 2.349. Aquests resultats, segons la CUP, són raó “més que suficient” per governar en solitari, malgrat haver-ho de fer en minoria.

X