Ramon Camps: “No serem l’oposició dels últims anys”

Esquerra finalment serà quatre anys més a l’oposició de l’Ajuntament de Berga. La CUP ha confirmat la seva intenció de governar en solitari i el pacte alternatiu entre les altres tres forces del consistori (JxB, ERC i PSC) també s’ha descartat. Des que es van conèixer els resultats, els republicans van estendre la mà a la CUP per pactar i formar una majoria estable, però finament els cupaires han optat per refusar l’oferiment i governar en minoria quatre anys més.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el cap de llista d’ERC, Ramon Camps, ha dit que “probablement la CUP no és conscient del temps que perdrà buscant aquest vot que necessitarà per poder tirar endavant els seus projectes”. Amb tot, ha recalcat que els resultats a les eleccions no deixen dubtes i confirmen que “Venturós ha de ser l’alcaldessa quatre anys més”.

Aquest matí Venturós ha trucat a Camps per comunicar-li la decisió dels cupaires de governar sols. Camps ho respecta però assenyala que el seu rol a l’oposició serà diferent: “No serem l’oposició dels últims quatre anys. Érem molt conscients de la situació de la ciutat i moltes vegades vam aprovar punts per no encallar més les coses. Ara la situació ha canviat i no tindrem cap mena de problema en votar en contra si no ens agrada alguna cosa”.

Esquerra ha estat un aliat habitual de la CUP durant aquest darrer mandat. Els sis regidors cupaires, sumats als tres republicans, van fer possible aprovar els pressupostos del 2016 o les ordenances del 2017, per exemple. Per als propers quatre anys, Esquerra diu que “no ho posarà tan fàcil”. És clar que, aquesta vegada, a la CUP només li caldrà un vot per aprovar els seus projectes i, per tant, li serviran els pactes amb qualsevol grup de l’oposició.

X