Montse Venturós torna a ser investida alcaldessa de Berga

Cap sorpresa. Montse Venturós manté la vara de Berga quatre anys més. Aquest matí s’ha celebrat el ple d’investidura a l’Ajuntament i Venturós n’ha tingut prou amb els 8 vots a favor dels regidors de la CUP.

Junts per Berga ha proposat Jordi Sabata com a alcalde, però no ha atret més vots que els dels 6 regidors del partit. Esquerra ha fet el mateix, que també ha proposat el seu cap de llista, Ramon Camps, però ha només ha recollit els dos vots dels regidors republicans. El regidor del PSC, Abel Garcia, s’ha abstingut i ha assegurat que “el poble va parlar clar el 26 de maig”.

En el moment del jurament, Venturós ha reiterat que, per sobre de tot, obeirà el mandat popular. I, en declaracions a l’Aquí Berguedà, ha dit que no tem per una nova inhabilitació: “No hi penso. Crec en seguir fent noves polítiques transformadores i que reverteixin en la vida de les persones”.

Amb el ple d’investidura d’aquest matí, Berga deixa de tenir alcalde accidental, 265 dies després que la inhabilitació de Venturós comences a comptar. Durant aquest període, el regidor Oriol Camps –que no repeteix- ha assumit l’alcaldia en funcions, però Venturós ha seguit coordinant l’equip de govern, malgrat no poder signar cap document.

DSC00219

DSC00231

DSC00232

DSC00234

DSC00166

DSC00197

X