First Stop

Patum

Administradors sense anells: una de les parelles d’aquest any són dos amics

Administradors sense anells: una de les parelles d’aquest any són dos amics
Jordi Cuartielles i Tània Espel, a l'entrega de títols de patumaire i patumaire d'honor, dissabte. XAVI ROSIÑOL

Tània Espel i Jordi Cuartielles són dos amics que aquesta Patum han estat parella d’administradors. Es van presentar dins el termini per inscriure parelles, però mai han tingut la intenció de casar-se.

L’Ajuntament va rebre quatre instàncies de parelles que sol·licitaven ser administradors i va interpretar que aquest cop tampoc caldria obrir el termini perquè solters es presentessin. El que no sabien és que una de les parelles ja ho eren, de solters: eren dos amics aparellats.

El Jordi i la Tània asseguren que no les tenien totes i que sabien que els casats tenien preferència. Van presentar la instància abans de Pasqua i fins quinze dies abans de la sortida del Tabal, a finals de maig, no van tenir la confirmació definitiva que serien una de les quatre parelles d’administradors d’aquest any.

La Tània volia fer d’administradora perquè tenia la il·lusió que  el passacarrers s’aturés davant de casa seva, al barri vell, per fer-hi un salt. Un dia li va exposar al Jordi, que assegura que no li va saber dir que no. El Jordi fa anys que està vinculat a la comparsa dels gegants i explica que sempre havia pensat que, quan es casés, ho seria. No ha fet falta arribar al matrimoni. De fet, amb els anys, ell també ho ha après: “És un simple paper”.

Malgrat que cap dels dos té expectatives de casar-se a curt termini, si en un futur es posen l’anell tindran l’oportunitat de tornar a ser administradors. El Jordi no tanca la porta del tot: “Jo ja ho he fet. Ara, si la dona m’ho demana…”. Recomana l’experiència i considera que és “una manera diferent de viure la festa, més folklòrica”. A més, ell i la Tània són la prova que ser administrador és cada vegada més accessible.

Administradors Ajuntament de Berga Jordi Cuartielles Patum Patum 2019 Tània Espel

Comentaris