L’ANC i Òmnium tornen a desplegar l’estelada gegant a la plaça per encetar la Patum completa de diumenge

L’estesa d’una estelada gegant, coincidint amb el Cant dels Segadors de la Patum completa de dijous, va donar la volta al món. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van desplegar una estelada de 20 metres de llarg i 9 d’ample per sobre dels caps dels milers de patumaires que es concentraven a la plaça a l’inici dels salts. La iniciativa va funcionar i la repercussió va ser espectacular, i aquest diumenge hi han tornat, en la darrera Patum completa del 2019.

Tal com va passar dijous, quan la cobla ha entonat el Cant dels Segadors, diversos voluntaris han començat a estendre l’estelada des de les portes de l’església de Santa Eulàlia. La bandera ha anat baixant per tota la plaça fins a quedar completament estirada des de la barana fins a l’alçada dels Calçats Mercè. Quan la plaça ha acabat de cantar l’himne de Catalunya, els voluntaris han recollit l’estelada i la plaça ha esclatat amb els càntics habituals: el “Llibertat presos polítics”, l'”In, inde, independència” o el “Visca la terra… Lliure”.

Acte seguit, l’speaker de la festa ha recordat per megafonia que la Patum es una festa en contra de les actituds masclistes i que no en permetrà ni una, tant dins com fora de la plaça. La plaça ha esclatat novament amb aplaudiments, i el turcs i cavallets han encetat el primer dels quatre salts que tancaran les festes de Corpus a Berga.

DSC09177 (Medium) DSC09163 (Medium) DSC09153 (Medium)

Fotos: RICARD CODINA

X