La Generalitat diu que no pot prometre diners a la Patum però sí solucions

La Generalitat s’ha compromès a estudiar com dotar la Patum de finançament estable i a portar solucions al problema de la Casa de la Patum. La consellera de Cultura, Mariàngels Vilallonga, ha estat avui a Berga i ha segut al balcó de l’Ajuntament durant la Patum de Lluïment d’aquest diumenge.

Abans dels salts a la plaça, Vilallonga s’ha reunit amb l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, que li ha traslladar les necessitats que té la Patum actualment. Entre aquests reclams, hi havia tenir un finançament supramunicipal estable (en els darrers anys la Generalitat ha retallat notablement l’aportació a la festa) o solucionar els problemes de conservació de les comparses.

Vilallonga ha dit que la conselleria de Cultura és “a la cua dels pressupostos de la Generalitat” i que ha patit severes retallades: “En dotze anys hem passat de tenir més de 400.000 euros de pressupost als 240.000 actuals”. Per aquest motiu, la consellera ha estat franca: “No puc prometre diners, però sí solucions per facilitar les coses a l’Ajuntament”. De moment, Vilallonga ha convocat a l’alcaldessa al seu despatx per estudiar el projecte de la casa i el museu de la Patum, que s’ha d’actualitzar.

L’adaptació de la llei del foc: una tasca pendent entre Interior i Cultura

La consellera també ha assegurat estar al corrent de la problemàtica del foc a la Patum infantil. En aquest sentit, ha aprovat la mesura provisional que ha impulsat la festa d’allunyar els àngels del foc i donar-los protagonisme quan els fuets han petat. Ha dit que estudiarà totes les possibilitats per adaptar la llei, però ha demanat paciència.

X