“La Patum s’ha convertit en una referència en reivindicacions; tothom espera a veure què hi passarà”

Nova Patum completa farcida de reivindicacions. Aquest diumenge Òmnium i l’ANC han tornat a desplegar l’estelada gegant per tota la plaça en l’inici del primer salt per reivindicar l’independentisme. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, l’impacte de l’acció ha estat tan gran que el mateix dijous les entitats sobiranistes ja van rebre trucades de municipis d’arreu de Catalunya per demanar-los l’estelada per a actes reivindicatius. Ahir diumenge hi va haver més sol·licituds.

La presidenta d’Òmnium al Berguedà, Montserrat Soler, ha recalcat que “tant de bo no haguéssim de fer aquestes coses però malauradament la situació actual ens hi porta”. A més, Soler considera que “la Patum s’ha convertit en un lloc de referència en reivindicacions” i que “tothom espera a veure què hi passarà cada any”.

Això en la vessant política. En la vessant cultural, la flama del Canigó va encendre la bengala que va donar inici al primer salt de plens de la nit. Al migdia, la flama ja havia encès els fuets de les maces i les guites de Lluïment. Darrere de l’encesa també hi ha Òmnium Berguedà i, de fet, Soler va ser l’encarregada d’acostar la flama a la plaça pel salt de plens de la nit. En declaracions a l’Aquí Berguedà, la presidenta d’Òmnium ha recordat que “la Patum és foc, com moltes festes relacionades amb el solstici” i, per això, ha recalcat que “sempre que el calendari ho permeti s’han de crear aquestes connexions”.

X