El Berguedà, en alerta degut a una nova onada de calor i a l’augment de perill d’incendi

Al llarg d’avui dimarts, 23 de juliol, i de demà dimecres, 24 de juliol, les temperatures superaran els 35 graus durant les hores centrals del dia, i no baixaran dels 20 graus a la comarca del Berguedà. Així ho anuncia el Servei Meteorològic de Catalunya, alhora que alerta de perill molt alt d’onada de calor.

Conseqüentment, segons informa el Cos d’Agents Rurals, degut a l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, el perill d’incendi ha augmentat i s’ha activat el nivell 2 de 3 del Pla Alfa al Berguedà. El Pla Alfa és el procediment operatiu que els Agents Rurals tenen establert per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals, segons les situacions d’incendi que es produeixin. Per determinar el risc, avaluen un seguit de premisses i elaboren un mapa de perill de foc diari.

Obertura de les Piscines Municipals

Com a mesura que ajudi a veïns i veïnes a combatre les altes temperatures, l’Ajuntament de Berga ha anunciat que, tal com es va fer a finals de juny, obrirà les portes a tothom qui vulgui refrescar-se a la piscina municipal. Es preveu que altres municipis de la comarca se sumin a la iniciativa tal com van fer l’última vegada.

L’entrada a la piscina municipal de Berga serà gratuïta, però l’accés a les instal·lacions estarà limitat pel seu aforament, que es controlarà a l’entrada, on els usuaris i usuàries rebran un tiquet numerat. La xifra màxima de persones que poden accedir a les instal·lacions és de 383. Cal destacar que l’última vegada que es va obrir l’accés a la piscina municipal, l’entrada es va col·lapsar en alguna ocasió degut a la gran afluència de persones.

X