El Consell Comarcal del Berguedà vol destinar un pressupost de 876.036’22€ al turisme cultural

El Consell Comarcal ha presentat un pla a la Direcció General de Turisme per tal de potenciar el turisme cultural a partir de la millora de la senyalització, l’adequació i la creació de nous recursos turístics. La proposta del Consell planteja actuacions a Berga, Borredà, Gironella, Gósol, Montclar, Olvan, Puig-reig i Saldes.

Per tal de dur a terme aquestes accions a les poblacions esmentades, el Consell Comarcal ha elaborat un pressupost de 876.036’22€. Alguns exemples de les accions que es volen dur a terme son, la rehabilitació de la Torre Nova de Cal Pons de Puig-reig, la millora de la ruta Picasso de Gósol, o la senyalització de l’observatori astronòmic de Saldes.

La funció del Consell Comarcal ha estat la de aglutinar les sol·licituds dels ajuntaments dels municipis de la comarca interessats, i presentar-les a la Direcció General de Turisme, en resposta a una subvenció destinada a projectes locals presentada per aquest òrgan. En aquest moment, segons han explicat fonts del Consell Comarcal del Berguedà, la sol·licitud del pla s’ha d’avaluar a la Generalitat i en un període de temps que no és concret, es respondrà a la petició i es definirà quin tant per cent del pressupost serà efectiu.

A partir de la creació de nous productes turístics a la vessant del patrimoni cultural, la millora de productes turístics ja existents a la vessant del patrimoni cultural, i les actuacions de senyalització de recursos turístics que fomenten el coneixement del patrimoni cultural, el Consell vol que es consolidi el turisme local a la comarca, fent estables els fluxos de visitants i consumidors de turisme cultural.

X