Runa a Sac - Containers del Berguedà

Gisclareny, Cultura

Gisclareny disposarà del seu patrimoni cultural inventariat

Gisclareny disposarà del seu patrimoni cultural inventariat

Durant el juliol s’han començat a recollir dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi per tal de realitzar-ne una valoració que permeti generar un mapa del patrimoni cultural del poble.

La intenció és que, a partir del recull de patrimoni immoble, moble, documental, immaterial i natural del que disposa el poble, es puguin potenciar polítiques municipals destinades a la preservació del patrimoni cultural local, es millori l’oferta de serveis municipals relacionats amb el patrimoni cultural i es facilitin eines per a la gestió i conservació d’aquest patrimoni, entre d’altres coses.

A la comarca del Berguedà, l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) ha realitzat el mapa a 11 poblacions: Puig-reig, Santa Maria de Merlès, Casserres, Gironella, Olvan, Berga, Castellar del Riu, Avià, l’Espunyola, Montclar i Montmajor.

Això és possible gràcies al conveni entre l’Ajuntament del municipi i la Diputació de Barcelona, que ho han gestionat mitjançant l’OPC, encarregada de la realització del mapa del patrimoni cultural del poble, i de la promoció cultural local.

Ajuntament de Gisclareny Cultura Diputació de Barcelona Gisclareny Patrimoni Cultural

Comentaris