Comença la vaga dels conductors d’autobusos d’Alsina Graells

Una vintena de conductors del Bages, el Berguedà i el Solsonès s’han concentrat a l’estació de busos de Berga a primera hora del matí, per denunciar la situació laboral de l’empresa amb pancartes, fent ús de clàxons i amb proclames. A banda d’això, els xofers han pujat als pocs autobusos que sortien de la comarca del Berguedà per explicar el conflicte als usuaris. Després de la protesta a Berga, la intenció dels conductors era dirigir-se a Manresa i dur a terme una protesta similar.

La plantilla té previst fer tres dies de vaga. És a dir, des d’avui fins el dissabte. Els treballadors protesten per l’amenaça de l’empresa de dur a terme una inaplicació del conveni que regula les condicions laborals i salarials dels conductors. També reclamen que se’ls compensi per les hores de posada a punt dels vehicles, ja que fins ara els conductors n’hi dediquen dues -una abans de posar en marxa el servei i una després-, i l’empresa només en remunera una.

La vaga té especial incidència a les comarques de la Vall d’Aran, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, Lleida i les terres de Ponent, que és on l’empresa és reponsable de prestar servei a les principals línies de transport.