Accions més habituals per corregir les fotografies

Si vostè ha de processar imatges per fer un llibre de fotos, per pujar-les a les xarxes socials i per donar una bona impressió, com si ha de fer un vídeo en format Slideshow, és important saber una mica de edició de fotografies i masterització d’algunes de les eines més habituals.

En les següents línies hem preparat una petita llista de les accions més comunes que cal seguir a l’hora d’editar fotografies:

  • Retallada de fotos: Segur que en més d’una ocasió hem pres una foto i algú o alguna cosa que no hi hauria de sortir, s’hi ha colat. Això és fàcil de corregir, i l’eina de retallar és la més fàcil d’utilitzar. Amb aquesta funcionalitat podem eliminar el que vulguem, un paisatge, objecte, persona, o el que sigui necessari. La funció s’utilitza normalment dibuixant una caixa i acceptant-la quan ja estigui preparada. Res de fora d’aquesta caixa quedarà retallat.
  • Rotació de fotografies: depenent de l’angle en que es troba la foto, és possible que necessitem girar-la. El més comú és triar entre 90, 180 o 270º per fer la rotació (esquerra o dreta), tot i que no serà tan fàcil d’aconseguir la rotació si la imatge es troba inclinada d’una altra manera. En aquest últim cas, no hi haurà cap altre opció que fer la rotació manualment.

Recomanem prendre un punt de referència per fer la rotació (podem posar-hi una línia recta per aconseguir l’ajust adequat).

  • Nivell: l’opció d’anivellament és molt similar a l’opció de rotació lliure, però el nivell d’ajustament que obté és molt més gran. S’utilitza quan es vol aconseguir un ajustament fi, en fotografies que tinguin un desnivell molt més pronunciat.
  • Reflectir: l’opció de reflectir (que, depenent del programa, s’anomena diferent, com ara voltejar) obté el mateix efecte que en el cas que posem la imatge davant d’un mirall. És molt pràctic quan fem fotografies davant d’un mirall i surten invertides.
  • Ajustar la brillantor i el contrast: És el tipus d’ajustament de la foto més fàcil de controlar, això no vol dir que es pugui dominar en pocs minuts. Les imatges no sempre surten com volem, el nivell de brillantor pot ser molt alt o baix, i el mateix passa amb el nivell de contrast. La idea és jugar amb els dos nivells per trobar l’equilibri exacte.
  • Filtres especials: a més, també tenim l’opció d’afegir-hi filtres , que són recursos per poder millorar qualsevol imatge. Hi ha molts tipus de filtres, i cada un d’ells es pot personalitzar d’acord amb certs criteris. No et recomanem utilitzar sempre filtres, però està bé fer passar la imatge a través de filtres per tal de veure si aconseguim millorar-la.

Per descomptat, hi ha molts més efectes que es poden aplicar a les imatges, però aquests són els més comuns.

X