Gironella acollirà el grup d’èxit català Oques Grasses durant la Festa Major d’enguany

Segons ha explicat en roda de premsa el regidor de cultura, Lluís Vall, un dels caps de cartell més importants de la Festa Major d’enguany serà el concert del grup d’èxit català Oques Grasses, que tindrà lloc el divendres, 16 d’agost, a la Zona Esportiva Municipal. Segons el regidor, és la primera vegada que el municipi acull un concert d’aquestes dimensions. En aquests moments, s’han venut un miler d’entrades, i l’Ajuntament preveu que se’n venguin 1.000 més.

El preu de les entrades és de 5€ i amb cada entrada es regalarà una ampolla d’aigua petita com a mesura de conscienciació davant el consum d’alcohol.

A banda d’aquest concert, l’agenda d’activitats de la Festa Major és amplia i ofereix un ventall extens de temàtiques per tots els públics: esportives, musicals, infantils, culturals, d’entreteniment, etc. A nivell infantil, per exemple, s’inaugurarà un carnestoltes d’estiu acompanyat d’aigua que dinamitzarà el grup de ‘txaranga’ ‘Zebrass Band’ i que dirigirà, en rua, a tots els participants pels carrers del nucli històric del poble. A banda d’això, el dimarts al migdia es celebrarà un concert de El Pot Petit, un dels grans grups revelació d’animació infantil catalans.

Lluís Vall ha volgut recordar, però, que els actes tradicionals com la ballada de l’Almorratxa, la ballada de gegants o la ballada de sardanes es mantindran i se’ls vol seguir donant importància. En aquest sentit, s’ha renovat el vestuari de la ballada de l’Almorratxa després de dur a terme una recerca històrica per part d’una persona experta.

Canvi de nom

Segons ha explicat el regidor de cultura, Lluís Vall, el nom de la Festa Major aquest any canvia i passa a anomenar-se pel nom del patró amb la intenció de recuperar la tradició i, a més a més, equiperar-la amb festes majors com la de Vilafranca del Penedès, que s’anomena Sant Fèlix; la de Tarragona, que s’anomena Santa Tecla; o la de Lloret de Mar, anomenada Santa Cristina.