Berga

Ginkgo hissa l’estelada davant el monument de Rafael Casanova en motiu del seu 10è aniversari

Ginkgo hissa l’estelada davant el monument de Rafael Casanova en motiu del seu 10è aniversari

26 entitats i partits polítics del Berguedà han participat aquest dimecres al matí en l’ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova a Berga. És l’acte central de la Diada de Catalunya al Berguedà i ha comptat amb la participació de centenars de persones. Aquest any, Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer, ha estat l’encarregada d’hissar l’estelada a l’inici de l’ofrena en motiu del seu 10è aniversari.

La jornada ha començat a 2/4 de 10 del matí amb l’homenatge als lluitadors i lluitadores per les llibertats, organitzat per Esquerra Berga, al cementiri. A la mateixa hora, davant el monument de Rafael Casanova, ha començat un ball d’homenatge a càrrec de l’Esbart Dansaire Queralt, que més tard seria un dels protagonistes de l’ofrena. Fins l’hora de l’ofrena, hi ha hagut sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu i, havent acabat, també.

Les entitats que han participat en l’ofrena floral han estat l’Ajuntament de Berga, la CUP, Junts per Berga, ERC, PSC, la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Associació d’Empresaris del Berguedà, Comissions Obreres, el Consell Comarcal del Berguedà, l’Agrupament Escolta i Guia Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella, els Amics del Romànic del Berguedà, l’ANC, l’Associació de Dones del Berguedà, l’Agrupació Teatral la Farsa, els Castellers de Berga, el Club Esquí Berguedà, la Colla Sardanista Cim d’Estela i la Colla Sardanista Brots del Cim, l’Esbart Dansaire Queralt, Ginkgo, el grup Colònies a Borredà, l’associació de veïns de la Font del Ros, la dels Quatre Barris i la de la Valldan, la Bauma dels Encantats, Òmnium Cultural al Berguedà, la Penya Blaugrana de Berga i la Penya Boletaire de Berga.

La regidora de Cultura de Berga, Roser Valverde, ha estat l’encarregada de llegir el manifest unitari de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que ha tancat l’ofrena.

ofrena-floral-2019-valverde

ofrena-floral-2019-ajuntament

11S Diada de Catalunya ofrena floral

Estic amb tu

Comentaris