Berga

La Fira de Santa Tecla de Berga es fixa per primera vegada en l’anatomia dels cavalls

La Fira de Santa Tecla de Berga es fixa per primera vegada en l’anatomia dels cavalls
El dissenyador Salvador Vinyes i la regidora Roser Rifà, amb la nova imatge de la Fira, a Berga. MARC CANTURRI

La d’aquest 2019 serà la Fira de Santa Tecla més equina de la història. Hi haurà tota mena de bestiar, com sempre, però predominaran les activitats relacionades amb els cavalls. L’Ajuntament de Berga ha contractat l’osteòpata i fisioterapeuta de cavalls Susanne Lenk perquè condueixi diverses activitats relacionades amb l’anatomia i doma natural del cavall. La iniciativa és inèdita al país i contraresta l’absència de la subhasta de vaques que, per motius logístics, aquest any no es farà.

Una altra de les novetats de la Fira de Santa Tecla 2019 és que recupera les passejades en poni. L’activitat era un dels distintius de la festa però es va deixar de fer fa tres anys. Aquest cop, però, els ponis tornaran a ser al passeig de la Indústria durant tot el cap de setmana de mostra, el 21 i el 22 de setembre. Ho ha explicat en roda de premsa la nova regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà.

L’Ajuntament també aposta enguany per dues xerrades: la primera, dissabte a les 19h, sobre la Vaca de l’Albera, “una eina contra el foc i un plaer al paladar”; i la segona, diumenge a les 19h, sobre la Fundació Mirada i la transhumància de cavalls en llibertat. A banda, no hi faltaran els tastos de vins, el maridatge de vins i formatges o l’espai musical amb foodtrucks.

L’Ajuntament manté el pressupost d’altres edicions i destinarà uns 27.500 euros a la mostra.

Una imatge trencadora

Com ve sent habitual en les darreres mostres, el dissenyador de la Fira de Santa Tecla és el berguedà Salvador Vinyes. Aquesta vegada ha ideat una imatge de la fira que remet a Abbey Road i la famosa foto que es van tirar els Beatles a finals dels 60. Hi apareix un animal, “que pot ser qualsevol, però s’assembla a una cabra”, travessant un pas de zebra.

Vinyes ha explicat que ha buscat remetre a la imatge d’una cabra “perquè és esbojarrada” i l’ha fet travessar pel pas de vianants perquè “la Fira de Santa Tecla és el seu dia i pot fer-ho”.

Fira de Santa Tecla

Estic amb tu

Comentaris