Campanya per recaptar uns 145.000 euros per curar l’Arlet

L’únic tractament que queda a l’Arlet és als Estats Units. Té cinc anys, viu a Cercs i pateix neuroblastoma des dels 18 mesos. El neuroblastoma, també anomenat càncer del desenvolupament, s’expandeix al sistema nerviós simpàtic, una xarxa de nervis que transporta missatges del cervell a tot el cos. N’hi ha 100 casos cada any a tota Espanya.

L’Arlet fa gairebé quatre anys que es tracta i el seu cos ha encaixat molt bé la lluita, però el maig passat va patir una recaiguda i va perdre una cama. El tractament postoperatori a l’Hospital Sant Joan de Déu dura fins aquest desembre. Després, s’hauran acabat les vies de tractament per a l’Arlet a Catalunya. L’única alternativa per intentar eradicar d’una vegada el càncer és a Nova York i costa 160.000 dòlars, uns 145.000 euros. Els seus pares no disposen d’aquests diners, però Cercs els ha fet costat i ha impulsat la campanya Tot és possible per recaptar diners per al tractament.

No hi ha massa temps. Quan l’Arlet acabi el tractament al Sant Joan de Déu, tindrà 100 dies per poder-se acollir al tractament nordamericà. Si no comença en els següents 100 dies, els metges no l’autoritzaran a fer-ho. Per tant, Cercs sap que els diners s’han de recollir en menys de mig any.

Els Catarres s’hi sumen

Les activitats confirmades pels propers mesos començaran el 12 d’octubre, amb un festival solidari al pavelló de Sant Jordi. Hi participaran desinteressadament una desena de grups de música de la comarca i hi haurà unes 12 hores ininterrompudes de música.

Un altre del plats forts del calendari serà el 23 de novembre. Els Catarres actuaran a Cercs i destinaran tots els beneficis del concert al tractament per a l’Arlet. L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha exalçat l’acció del grup de música: “Ens han posat totes les facilitats del món”.

Entre d’altres activitats, Cercs impulsarà caminades, àpats, iniciatives nadalenques i, fins i tot, un bingo que espera comptar amb la col·laboració de grups de música de renom i esportistes d’elit.

Un compte corrent transparent

Els pares de l’Arlet han explicat en roda de premsa que els 145.000 dòlars només compten el cost del tractament. A banda, cal tenir en compte que l’Arlet s’hi haurà de sotmetre durant un any: el primer mes haurà de ser a Nova York, on rebrà les tres primeres dosis; després podrà tornar a casa, però haurà de viatjar vàries vegades als Estats Units en els propers 12 mesos.

Per recollir les donacions, la família ha comptat amb el suport de l’Associació Nen (Associació d’Amics i Pacients amb Neuroblastoma), que els ha facilitat un compte bancari on qui vulgui pot dipositar les seves aportacions. Els diners només es trauran d’allà quan arribi la factura de l’hospital de Nova York.

Les donacions s’han de fer al següent compte bancari: ES71 2100 3887 0002 0009 2877 (La Caixa).

Més informació, al web de la campanya Tot és possible