L’oposició demana al govern de Berga tenir una representació “més proporcional” a les reunions de Patum

El ple de setembre ha aprovat el nomenament dels nous membres del Patronat de la Patum. Amb el canvi de mandat, els representants polítics a les reunions de Patum també han de canviar. I aquest cop l’oposició ha alçat la veu per tenir una representació més proporcional. D’entrada, però, la petició ha quedat a l’aire i hi haurà quatre representants del govern i tres de l’oposició (un per grup).

L’alcaldessa, Montse Venturós, en serà la presidenta, Roser Valverde (Cultura) serà la vicepresidenta primera, Ivan Sànchez (Patrimoni, Casa de la Patum) serà el vicepresident segon i Marià Miró serà el vocal de la CUP. Per part de l’oposició, Ferran Aymerich serà el vocal de Junts per Berga, Dolors Tous hi representarà a ERC i Abel Garcia, al PSC.

El punt s’ha aprovat sense massa problemes amb els vots a favor de la CUP, ERC i el PSC, però amb l’abstenció de Junts per Berga. El principal grup de l’oposició s’ha abstingut perquè entenen que els nomenaments no s’ajusten als estatuts: marquen que els vicepresident primer ha de ser el regidor de Patum i el segon, el de Cultura. Totes dues àrees són de Roser Valverde, però en cap punt dels estatuts es parla de l’àrea de Patrimoni per justificar una vicepresidència. Per tot plegat, Junts per Berga ha demanat iniciar un procés per actualitzar els estatuts.

El propi Ivan Sànchez, regidor de Patrimoni, ha justificat en el torn de rèplica que la seva àrea també inclou la gestió de la Casa de la Patum i, per això, la CUP ha cregut oportú incorporar-lo com a vocal a les reunions.

“Desproporció” de vocals del govern

Des de Junts per Berga, Marc Marginet també ha demanat que es revisi el nombre de regidors que hi ha per part del govern i els que hi ha d’oposició. Actualment hi ha quatre membres de l’equip de govern i tres per part de l’oposició, un per grup municipal. “Creiem que hi pot haver una fórmula més representativa del que tenim al Ple”, ha opinat Marginet.

A banda, aquest mandat l’Ajuntament ha perdut una cadira a les sessions de Patronat perquè hi ha un grup municipal menys que en el mandat anterior. Fins ara n’hi havia cinc i ara n’hi ha quatre, de manera que l’oposició ha passat de tenir 4 cadires (una per grup) a tenir-ne 3.