First Stop

Medi Ambient

Els tractaments contra la processionària al Berguedà, municipi per municipi

Els tractaments contra la processionària al Berguedà, municipi per municipi
L'objectiu dels tractaments no és exterminar totes les erugues sinó propiciar un major equilibri en l'ecosistema. RICARD CODINA

El Berguedà tornarà a ser una de les comarques més tractades contra la processionària aquesta tardor. El Departament d’Agricultura comença dilluns la campanya aèria per acabar amb la plaga i cobrirà 3.885 hectàrees del Berguedà, gairebé un 25% del total de terreny afectat a tot Catalunya. De fet, només a l’Alt Urgell (4.100 hectàrees) hi haurà més boscos tractats.

Els municipis berguedans afectats per aquests tractaments són Borredà, l’Espunyola, Gósol, Montclar, Montmajor i Viver i Serrateix. També s’actuarà en municipis fronterers o molt propers com Navès, Olius o Clariana de Cardener (Solsonès), les Lloses (Ripollès), Bellver, Urús i Alp (Cerdanya).

L’abast concret del tractament, municipi per municipi, al Berguedà, és aquest:

Borredà

08_Borreda

Gósol

10_Gosol

L’Espunyola

22_Espunyola

Montclar

23_Montclar

Montmajor

25_Montmajor

Viver i Serrateix

26_ViverSerrateix

Berguedà Departament d'Agricultura Mapes plaga de la processionària processionària tractaments aeris

Comentaris