Berga

Ginkgo segueix omplint de vida la cruïlla del Gran Via amb el Lluís Millet i col·loca una placa a la vorera

Ginkgo segueix omplint de vida la cruïlla del Gran Via amb el Lluís Millet i col·loca una placa a la vorera

Nova acció a la via pública de Ginkgo, l’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà. Aquest dijous al matí han col·locat una placa commemorativa dels 10 anys de l’entitat a la vorera de la cruïlla entre carrer Gran Via i el Lluís Millet. El març del 2017 l’Ajuntament de Berga i l’entitat ja van plantar dos ginkgos -l’arbre de l’esperança- a la cruïlla, com a símbol de fortalesa i supervivència. Ara, i en plena remodelació de la zona, han col·locat la placa a la vorera i segueixen fent-se seu aquest petit espai de la ciutat.

Han participat en l’acte de col·locació membres de l’entitat, la dissenyadora de la placa, Anna Altimiras (Sense Por), el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, i els exregidors Oriol Camps i Maribel Iglesias. Serra ha explicat que en els propers anys l’Ajuntament vol adequar l’altra meitat de la cruïlla per guanyar més espai per al trànsit de persones i millorar els passos de vianants. Maribel Iglesias va ser testimoni des del govern del naixement de l’entitat: “Era un moment de molta alegria. Hi havia associacions de lluita contra el càncer d’àmbit estatal però notàvem que hi havia un buit a la comarca i elles el van omplir amb una energia que encara mantenen”.

DSC01637

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, amb la dissenyadora de la placa, Anna Altimiras, i membres de l’entitat. MC

Ara, Ginkgo encara una tardor farcida d’actes per commemorar el seu desè aniversari. Sense anar més lluny, aquest dissabte, a les 19h, fan l’acte central de l’aniversari, al pavelló de Suècia, amb xerrades, actuacions musicals i refrigeri.

Ginkgo placa commemorativa

Comentaris