Un veí de Gironella, de 37 anys, mor a la C-26 a Olost en perdre el control del seu cotxe

El veí de Gironella Abel Casas és la víctima mortal de l’accident que un cotxe va patir aquest dilluns a la C-26, a Olost. La carretera connecta Gironella i Vic i el jove berguedà, nascut a Casserres fa 37 anys, va perdre-hi el control del seu vehicle.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís a les 10.38h del matí. Les causes de l’accident -una sortida de via del vehicle- encara s’estan investigant, però el conductor i únic ocupant del vehicle va resultar ferit crític com a conseqüència dels impactes. Els serveis d’emergències van traslladar d’urgència el jove a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on posteriorment va morir.

Arran de la incidència, es van activar dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions del Bombers de la Generalitat, un helicòpter i una ambulància del SEM.

133 víctimes mortals en el que portem de 2019

Des de l’1 de gener fins al 30 de setembre de 2019, 133 persones han mort en 126 accidents a les carreteres catalanes. El nombre de víctimes representa una reducció del 13,6% respecte el mateix període de l’any passat.

Pel que fa a l’edat de les víctimes mortals, destaca l’augment d’un 78% del nombre de morts dins la franja de 65 a 74 anys respecte al mateix període de l’any passat. També val la pena destacar la reducció d’un 46% de les víctimes mortals dins la franja d’edat de 15 a 24 anys.

Quant als dies de la setmana, els caps de setmana i els festius continuen concentrant el major número de víctimes mortals. Així, el 60% dels morts a les carreteres catalanes, 79 de les 133 víctimes mortals, han estat entre divendres a la tarda i diumenge o durant una operació especial.

De les 133 persones mortes, un 40% són víctimes de col·lectius vulnerables: 37 motoristes, 7 ciclistes i 9 vianants. Convé destacar que, fins a aquest mes d’agost de 2019, el nombre de motoristes morts supera el de l’any passat, ja que en aquest mateix període les víctimes van ser 36. També se supera la xifra de ciclistes morts, ja que l’any passat, en aquestes dates, n’eren 2.