El Pavelló de Suècia de Berga queda petit per celebrar els 10 anys de Ginkgo

Fa 10 anys un grup de dones afectades pel càncer van fer el pas. Hi havia diverses entitats a nivell supramunicipal que portaven la veu cantant en la lluita contra el càncer, però al Berguedà -i, en particular, a Berga- mai s’havia trobat la manera de vehicular aquest grup d’ajuda i conscienciació. Així va néixer Ginkgo.

L’entitat va ser la primera en accedir a l’Hotel d’Entitats. Durant els primers anys de vida del grup, les trobades i accions es van cuinar allà. Més tard, Ginkgo es va mudar a Cal Fàbregas, al bell mig del carrer Major, a la cruïlla dels Quatre Cantons. El canvi d’ubicació va servir per confirmar una realitat que feia temps que demostren les activitats que organitzava l’associació: Ginkgo és cada vegada més present en la vida de les persones i, per tant, Ginkgo és cada vegada més a prop del carrer.

La caminada que l’entitat organitza cada primavera n’és l’exemple més clar. Cada any s’espera igualar els registres de l’anterior, i cada any se superen de llarg. Aquest 2019 era la tercera edició i Ginkgo va mobilitzar unes 600 persones per participar en l’activitat. En la primera edició, el 2017, Ginkgo preveia 150 inscrits i va superar els 350.

Precisament aquest creixement entre la població va ser l’eix central del discurs que l’actual presidenta, Aurora Fernández, va fer dissabte, durant l’acte de celebració dels 10 anys de l’associació. Fernández va recalcar que “Ginkgo és molt més que els socis que paguen una quota cada any”. En aquest sentit, i tal com ha defensat tot sovint, “tothom col·labora a la seva manera amb l’entitat”, ja sigui associant-s’hi o bé col·laborant en iniciatives puntuals o comprant algun dels productes que venen per recaptar fons per a la investigació del càncer.

foto-familia-ginkgo-10anys

Foto de família, prèvia a l’acte. HÈCTOR ARANDA

L’acte de dissabte va fer petita la sala gran del Pavelló de Suècia i va confirmar tot aquest argumentari. La festa va comptar amb la participació de voluntaris i membres de l’entitat, així com també la regidora que en el seu moment va viure el naixement de Ginkgo, Maribel Iglesias, i l’actual regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez. A banda, diversos testimonis van explicar com els havia ajudat Ginkgo en la seva vida. Tot plegat, per convertir la jornada en una lliçó de com afrontar la vida i com mirar de cara els problemes, tinguin o no tinguin a veure amb la salut i el càncer.

Fotos de la festa dels 10 anys de Ginkgo | MARC CANTURRI

ginkgo-10aniversari-testimoni

ginkgo-10aniversari-politics

ginkgo-10aniversari-1

X