L’Ajuntament de Berga descarta “una desobediència aïllada” veient que “l’independentisme no segueix una estratègia compartida”

L’Ajuntament de Berga es nega a fer “una desobediència aïllada” a nivell municipal, veient que “l’independentisme no segueix una estratègia compartida”. Per això aquest matí ha retirat l’estelada del balcó, tal com ho requeria la Junta Electoral per evitar un nou episodi d’enfrontament polític.

ajberga-sense-estelada

L’alcaldessa, Montse Venturós, ho ha explicat a la ciutadania aquesta tarda, en una concentració convocada per la Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga. En el manifest, Venturós ha recalcat que una nova desobediència no tindria “l’efecte multiplicador que ens agradaria”, si no va lligada a una resposta conjunta com a país.

Venturós ha assegurat que “la situació no és la mateixa que fa 4 anys, quan els actors del procés independentista es dirigien a un cicle de desobediència civil i institucional massiu que va culminar l’1 d’octubre”. Ara, diu, “val la pena evitar la repetició del desgast que suposaria una nova inhabilitació per un assumpte que, al capdavall, és simbòlic”.

L’Ajuntament assegura que tornarà a penjar l’estelada l’11 de novembre, quan hagi passat el procés electoral, i prioritza “fer que l’administració municipal funcioni i tothom tingui els serveis que mereix”. En aquest sentit -i basant-se en l’experiència viscuda durant els sis mesos de la inhabilitació de Montse Venturós– el govern de la CUP, els partits independentistes de l’Ajuntament i les entitats que formen la Plataforma consideren que la retirada de l’estelada “és la millor manera de servir a la ciutat” ara mateix.

El regidor de la CUP a Vic Joan Coma, que -com Venturós- també ha hagut de passar pels jutjats per la seva acció política, també ha estat present a la concentració.

venturos-joan-coma-berga2019

X