En marxa un estudi per determinar com s’han de formar els professionals del futur al Berguedà

Com han de ser els professionals del futur al Berguedà? L’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Cambra de Comerç s’han plantejar el repte de definir-ho per, després, adaptar-hi l’oferta formativa.

Per fer-ho, aquest octubre s’inicia un estudi de les necessitats formatives i d’ocupació a la comarca, que constarà de 150 enquestes a empreses, 20 entrevistes en profunditat, 4 grups focals i l’elaboració d’un mapa formatiu. La previsió és que l’anàlisi estigui enllestit a final d’any.

El president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha reivindicat en roda de premsa “la necessitat d’escoltar les empreses de tota la comarca” i “poder desenvolupar millores formatives al territori”. L’objectiu, ha dit, és “elaborar una diagnosi del que ja tenim i ens funciona, i detectar el talent que ja tenim per retenir-lo”.

El primer que es farà seran 150 enquestes a empreses del sector industrial i de serveis. Després, s’elaborarà un mapa d’oferta formativa professional al Berguedà que inclourà 10 entrevistes en profunditat a experts del territori. I finalment es definiran itineraris formatius que impartiran les administracions i les entitats com l’Agència de Desenvolupament, la Cambra de Comerç i l’Associació Comarcal d’Empresaris (ACEB).

El president de la Cambra, Joan Boix, i el director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra, Josep Francí, han coincidit que les demandes de les empreses canvien i per això “és necessari escoltar-les i adaptar-s’hi”. L’objectiu, han dit, és treballar per una oferta i una indústria potent a 15 anys vista.

X