Empreses

En marxa un estudi per determinar com s’han de formar els professionals del futur al Berguedà

En marxa un estudi per determinar com s’han de formar els professionals del futur al Berguedà
Lluís Vall, Joan Boix i Josep Francí presentant l'estudi a la Cambra. MARC CANTURRI

Com han de ser els professionals del futur al Berguedà? L’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Cambra de Comerç s’han plantejar el repte de definir-ho per, després, adaptar-hi l’oferta formativa.

Per fer-ho, aquest octubre s’inicia un estudi de les necessitats formatives i d’ocupació a la comarca, que constarà de 150 enquestes a empreses, 20 entrevistes en profunditat, 4 grups focals i l’elaboració d’un mapa formatiu. La previsió és que l’anàlisi estigui enllestit a final d’any.

El president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha reivindicat en roda de premsa “la necessitat d’escoltar les empreses de tota la comarca” i “poder desenvolupar millores formatives al territori”. L’objectiu, ha dit, és “elaborar una diagnosi del que ja tenim i ens funciona, i detectar el talent que ja tenim per retenir-lo”.

El primer que es farà seran 150 enquestes a empreses del sector industrial i de serveis. Després, s’elaborarà un mapa d’oferta formativa professional al Berguedà que inclourà 10 entrevistes en profunditat a experts del territori. I finalment es definiran itineraris formatius que impartiran les administracions i les entitats com l’Agència de Desenvolupament, la Cambra de Comerç i l’Associació Comarcal d’Empresaris (ACEB).

El president de la Cambra, Joan Boix, i el director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra, Josep Francí, han coincidit que les demandes de les empreses canvien i per això “és necessari escoltar-les i adaptar-s’hi”. L’objectiu, han dit, és treballar per una oferta i una indústria potent a 15 anys vista.

Agència de Desenvolupament del Berguedà Cambra de Comerç de Barcelona formacions joan boix Josep Francí Lluís Vall Oferta formativa

Estic amb tu

Comentaris