L’empresa Monserveis, denunciada per tenir 52 treballadors sense alta a la Seguretat Social

L’empresa Monserveis, que ofereix assistència personal domiciliària al Berguedà i el Bages, ha estat denunciada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tenir 52 treballadors sense l’alta a la Seguretat Social. Treball posarà el cas en coneixement de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) i proposarà diverses multes que, juntes, s’enfilen fins a gairebé 735.000 euros.

El Departament de Treball ha fet públic en un comunicat que dona la raó a la CGT del Berguedà, que va ser qui va denunciar els fets fa cosa d’un any. El sindicat va posar de manifest en el seu moment que Monserveis tenia 50 persones treballant sense estar donades d’alta, de les quals una trentena ni tan sols tenien permís de residència ni de treball. D’aquestes 30 -explica el sindicat- se n’han pogut identificar 16, i 9 de les quals han acreditat que van treballar més de 6, de manera que podran tramitar el permís de residència per arrelament laboral.

Per aquest tipus de casos, el Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a sis anys i multes de sis a dotze mesos a aquells qui donin ocupació simultàniament a una pluralitat de treballadors sense comunicar la seva alta. Tot això, a banda dels 735.000 euros de multes que Treball proposa efectuar, per diversos delictes en matèria d’estrangeria i Seguretat Social.

Una manifestació ja va assenyalar l’empresa fa mig any

El 9 de març d’aquest 2019, la manifestació durant la vaga feminista ja va aturar-se a les portes de les oficines de Monserveis a Berga per denunciar “l’explotació de gènere i classe” que ara surt a la llum. En aquella ocasió, una manifestació que va recórrer els carrers de la ciutat es va aturar a la plaça Tarascón i va empaperar la façana de les oficines. Hi van penjar tota mena de cartells: “Assenyalem l’explotació de gènere i classe”; “Aquí exploten a companyes migrades”.