Política

El ple de l’Ajuntament de Berga aprova la moció de rebuig a la sentència contra els presos independentistes

El ple de l’Ajuntament de Berga aprova la moció de rebuig a la sentència contra els presos independentistes
Inici del ple que ha rebutjat la condemna. Els regidors han exhibit missatges de protesta en el minut de silenci. MARC CANTURRI

El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest vespre la moció de rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem contra els líders polítics independentistes. La moció és la mateixa que s’aprovarà en gairebé tots els municipis, a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Dimarts, per exemple, ja hi ha plens convocats a Gironella, Puig-reig o Guardiola, entre d’altres. A Berga, l’han presentat la CUP, Junts per Berga i ERC, que representen una àmplia majoria de 16 de 17 regidors del ple. El regidor del PSC no ha participat en el ple.

La moció manifesta el rebuig a la sentència, reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista. També exigeix al govern de l’Estat que respecti la legitimitat de les persones votades a les urnes.

Aprovada la moció, l’Ajuntament es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i s’adhereix a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència condemnatòria.

Ajuntament de Berga Ple Ple de Berga Ple extraordinari Sentència

Estic amb tu

Comentaris