El ple de l’Ajuntament de Berga aprova la moció de rebuig a la sentència contra els presos independentistes

El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest vespre la moció de rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem contra els líders polítics independentistes. La moció és la mateixa que s’aprovarà en gairebé tots els municipis, a proposta de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Dimarts, per exemple, ja hi ha plens convocats a Gironella, Puig-reig o Guardiola, entre d’altres. A Berga, l’han presentat la CUP, Junts per Berga i ERC, que representen una àmplia majoria de 16 de 17 regidors del ple. El regidor del PSC no ha participat en el ple.

La moció manifesta el rebuig a la sentència, reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista. També exigeix al govern de l’Estat que respecti la legitimitat de les persones votades a les urnes.

Aprovada la moció, l’Ajuntament es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i s’adhereix a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència condemnatòria.

X