El president del Consell Comarcal fa una crida a la mobilització dels alcaldes del Berguedà

El president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Guardiola, Josep Lara, ha fet una crida a la mobilització del màxim d’alcaldes del Berguedà per rebutjar la sentència als presos polítics. De fet, aquesta tarda, a la manifestació convocada a Berga,  hi ha hagut comitiva d’alcaldes i alcaldesses d’arreu de la comarca, a proposta de l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, segons ha confirmat el propi Lara.

Lara, visiblement afectat, ha explicat a l’Aquí Berguedà que considera “desproporcionada” la sentència, tot i que “no és cap sorpresa”. Lara assegura que és “un atac a la democràcia” i un càstig excessiu per “una gent que l’únic que estava fent era respondre a la voluntat del poble”.

Aquest matí el Consell Comarcal ha aturat la seva activitat institucional, tant bon punt s’ha conegut la sentència. “Hi havia entrevistes i un consell d’alcaldes programat, però tot ha quedat anul·lat”, ha explicat Lara.

El president de l’ens ha admès que “dins el Consell hi ha diferents sensibilitats” i, per tant, no pot parlar en nom de tots els membres. Ara bé, ha reconegut haver pactat amb altres alcaldes l’adhesió a les reivindicacions per representar-hi el màxim de municipis.

Des de Guardiola, i com ja han fet bona part de municipis, Lara ja ha convocat un ple extraordinari per aprovar la moció de rebuig a la condemna.

X