Més de 3.000 persones del Berguedà es manifesten a Berga contra la sentència

Era una convocatòria més que prevista. El Tsunami Democràtic feia dies que l’havia anunciat: el dia de la sentència, fos quan fos, hi haurien mobilitzacions a les 20h. Al Berguedà, l’acte ha estat a Berga i ha complert les expectatives: més de 3.000 persones han participat en la manifestació que ha començat a les portes dels jutjats i ha acabat als peus de l’Ajuntament.

manifestacio-sentencia-carrers-2

Diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca s’hi han sumat. De fet, alguns d’ells han llegit a la plaça de Sant Pere la moció que s’ha aprovat o s’aprovarà en les properes hores en tots els ajuntaments. Però tot això només era a l’inici dels parlaments, i la concentració ha anat guanyat emotivitat amb el pas dels minuts. Primer, amb un sentit manifest unitari, llegit per Jaume Huch. I després, amb un cant dels ocells en directe a càrrec dels Cantaires per la Llibertat, dirigits per Xavi Llobet.

Per acabar l’acte, s’han fet cinc minuts de silenci amb els llums dels mòbils encesos en una de les imatges de la jornada. Després, Lluís Escriche, de l’ANC de Berga, ha explicat alguns detalls de la marxa que dimecres al matí arrencarà des de la plaça Gernika de Berga i que preveu arribar a Barcelona divendres. A les 7, ha explicat, hi haurà esmorzar a la plaça Gernika; i a les 8, arrencarà la columna. El dinar serà a Navàs i la nit, a Manresa. Dijous s’enllaçarà amb Vacarisses i Sant Quirze; i divendres, s’acabarà d’arribar a Barcelona.

manifestacio-sentencia-carrers