PeuSA MAig 2020

Especial

Totes les empreses adapten els seus serveis a l’entorn online. El sector de les funeràries també

Totes les empreses adapten els seus serveis a l’entorn online. El sector de les funeràries també

El terme i el concepte online segueixen el seu objectiu de conquistar tots i cadascun dels àmbits socials i laborals en els quals les persones desenvolupen les seves activitats. En qualsevol sector professional té cabuda aquesta manera d’interactuar amb la clientela i de proporcionar un producte o servei. El sector de les funeràries no és diferent a aquesta implementació de les tecnologies de la comunicació en el negoci.

Les funeràries, malgrat ser un dels oficis més antics i tradicionals que existeixen, no es mantenen al marge del desenvolupament i els avanços tecnològics. I encara que, a priori, no s’entengui massa bé què poden aportar les tecnologies de la comunicació i internet a aquest model de negoci, són moltes els avantatges que proporciona.

Amb la intenció de portar més fàcilment el duel o procés de comiat d’un ser estimat, les empreses com funerari barcelona adapten els seus serveis a l’era d’internet. Amb aquest pas es pretén optimitzar l’atenció al client, interferint el mínim possible en el seu duel.

L’alternativa als serveis funeraris tradicionals són les funeràries online, més pràctiques i funcionals, i Catalunya es posiciona com la regió espanyola que abandera aquesta iniciativa empresarial que unifica els tradicionals treballs amb el més avançat sistema de gestió online. Només a la ciutat de Barcelona es localitzen més de 15 empreses que ofereixen aquest servei de manera digital.

Avantatges i beneficis d’usar funeràries online

Cada vegada són més les persones que realitzen tots els tràmits possibles a través d’internet. La comoditat, la tranquil·litat, la seguretat i fins i tot l’anonimat que ofereix són avantatges que el ciutadà del segle XXI aprecia i agraeix.

Amb la mort d’un ser estimat, tots aquests valors adquireixen una nova dimensió. Es necessita més que mai la tranquilad, la facilitat i la seguretat en les gestions. Comptar amb la possibilitat de gestionar tots els tràmits a distància, amb l’ús d’internet, i que, a més, s’aconsegueixi una resposta eficient i professional és realment convenient. D’aquesta manera, les persones afectades podran bolcar-se encara més en el recolliment i en l’assossec que necessiten en aquests moments tan dolorosos.

Les funeràries online aconsegueixen realitzar totes les tasques ordinàries pròpies del seu àmbit de treball, de forma molt més ràpida i eficaç. A aquests treballs se’ls afegeixen una sèrie d’avantatges propis de l’era digital, que incideixen encara més en l’ajuda que aquests professionals ofereixen als seus clients per a facilitar el trànsit per aquest període.

Els avantatges i beneficis que ofereixen les funeràries online es localitzen en els següents termes:

Informació a través de la web

Com caldria esperar en tot negoci online, es posseeix una pàgina web on, de manera detallada i explícita, es troben tots els serveis que s’ofereixen i els preus. Proporciona guies i consells, assessorament i respon a preguntes sobre quina forma d’enterrament o incineració triar. L’interessat troba, sense contacte directe amb cap venedor, la informació que necessita referent a urnes, trasllats, logística, procediments…

I és que, la majoria de les persones que acaben de perdre a un ser estimat, prefereixen evitar el contacte amb altres persones, perquè no se senten capaces de guardar els seus sentiments. És per això un gran avantatge trobar la possibilitat de contractar tots aquests serveis a distància.

Gestió de serveis digitals del difunt

Amb els nous temps s’obren nous fronts quant al tractament a les activitats que el mort realitzava en vida. Activitats com l’esborrat de l’empremta digital, la gestió dels perfils en les xarxes socials… són aquests nous serveis que algunes funeràries realitzen perquè els familiars no hagin d’enfrontar-se a aquestes accions que poden ser realment doloroses, llargues i complicades.

Altres serveis

A més dels esmentats, el mètode online facilita la gestió dels tràmits legals, ja que es troba disponible les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. També es pot tractar tot el relacionat amb l’exhumació del cos per a la seva incineració, sol·licitar i pagar un enviament de flors, etc.

El creixement en el sector de les funeràries online

La velocitat en els tràmits, la confidencialitat, la tranquil·litat i seguretat, l’eficàcia en la gestió i la intimitat en els moments més necessaris són els principals valors que impulsen aquest sector.

En tota Catalunya i en concret a la ciutat de Barcelona és on més creix aquesta adaptació a l’àmbit online del sector de les funeràries. Aquesta dada no sorprèn, perquè aquesta ciutat del nord espanyola és la que més inverteix i amb més velocitat s’està desenvolupant en els mitjans digitals.

En definitiva, la incorporació de les noves tecnologies de la comunicació a les empreses encarregades d’oferir serveis funeraris resulta molt còmoda i profitosa per a totes aquelles persones que travessen el seu període de duel. Amb aquest mètode, se suavitza, es millora i fins i tot s’eliminen les parts més complicades durant aquests processos, tant organitzatius com de gestió

Article patrocinat

Comentaris