Berga, Política

Venturós reclama “una batalla política” a les institucions: “Hem d’anar més enllà de les concentracions”

Venturós reclama “una batalla política” a les institucions: “Hem d’anar més enllà de les concentracions”
Montse Venturós, durant la lectura del manifest, aquest matí, a Berga. MARC CANTURRI

Fa poc més d’un any, el Berguedà condemnava l’inici dels sis mesos d’inhabilitació a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Ara, la comarca preveu sortir novament al carrer per rebutjar una nova sentència judicial cap a figures polítiques. En aquest cas, els líders del Govern de la Generalitat durant el referèndum de l’1 d’octubre.

Avui, Venturós ha estat l’encarregada de llegir el manifest de condemna de la sentència des dels peus de l’Ajuntament. Més tard, i juntament amb altres regidors del govern de la ciutat, s’ha sumat a la mobilització cap a la C-16, impulsada pels estudiants.

Entremig, l’alcaldessa ha assegurat que la sentència “és una nova mostra d’ignomínia per part de l’Estat”, tot i que ha recalcat que era “esperable”. Amb tot, Venturós ha fet una crida a “anar més enllà de la lluita antirepressiva i de les concentracions” i a “fer una batalla política on s’ha de fer: al carrer però, sobretot, a les institucions”.

L’alcaldessa de Berga ha explicat que aquest dilluns és “un dia de solidaritat i tendresa màxima cap als presos i les seves famílies” i ha encoratjat els berguedans a sumar-se a les diferents convocatòries previstes per a les properes hores.

A Berga, es preveu una manifestació de tota la comarca des dels jutjats a la plaça de Sant Pere a les 8 del vespre. Abans, a les 7, hi haurà un ple extraordinari a l’Ajuntament on s’aprovarà la moció de rebuig a la condemna. Fins a la celebració d’aquest ple, el govern municipal ha anul·lat tota l’activitat institucional.

Altres ajuntaments, com el de Gironella o el de Puig-reig, també han convocat plens extraordinaris per aprovar la mateixa moció. En principi, la moció es tirarà endavant a tots els municipis en les properes 48 hores.

Ajuntament de Berga Montse Venturós Sentència

Estic amb tu

Comentaris