La trobada de càrrecs electes convocada per la CUP també atrau regidors d’ERC al Berguedà i de Junts per Berga

9 càrrecs electes de la CUP al Berguedà, 5 d’ERC i dos de Junts per Berga (JxCAT) van participar ahir a la nit a la primera trobada de càrrecs electes, impulsada i convocada per la CUP a nivell nacional. Entre ells hi havia quatre alcaldes: l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP); l’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat (CUP); l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba (ERC); i l’alcalde de Casserres, Josep Colillas (ERC).

També van formar la delegació berguedana el regidor de Cercs i president comarcal d’ERC, Isaac Lozano, el regidor d’Avià Josep Subirana (ERC), el regidor de Vilada Quim Pons (ERC), els regidors de Junts per Berga Marc Marginet i Ferran Aymerich i la regidora de la CUP a Olvan Emma Bessa. L’equip de govern de la CUP a Berga gairebé fa ple: a banda de Venturós, també hi eren Roser Valverde, Isaac Santiago, Aleix Serra, Eloi Escútia, Ivan Sànchez i Marià Miró.

En total, doncs, 16 càrrecs electes dels 197 que hi ha al Berguedà -és a dir, un 8,1%- i representació de 7 municipis dels 31 que té la comarca. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va ser la portaveu en acabar la reunió i va assegurar que la trobada pretenia consensuar “una resposta a l’emergència política del moment davant la buidor del Govern”.

En xifres generals, l’assemblea va comptar amb 96 càrrecs electes de la CUP, només un 34% del total. La resta eren de Junts per Catalunya, ERC, els Comuns i independents. Aquest precisament va ser un punt que Venturós va destacar en acabar: “Estem contentes perquè dos terços de la trobada no érem de la CUP. Es tractava de cercar urgentment consensos per l’amnistia, la fi de la repressió i l’autodeterminació amb una taula internacional de diàleg, no de substituir cap altre espai”.

Tots ells van discutir sobre una proposta base que en les últimes hores la CUP ha fet pública, i que planteja, com a punt més destacat, treballar per fer dissoldre la BRIMO dels Mossos d’Esquadra i fer fora de Catalunya les forces de seguretat de l’Estat. L’assemblea es va comprometre a fer més trobades en les properes setmanes i a organitzar-se en comissions concretes per impulsar de forma imminent les primeres accions.