Salvem Coll de Pal s’integra dins el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i reactiva l’entitat

Salvem Coll de Pal ha decidit sumar-se i reactivar el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà per fer encara més fort el moviment ecologista arreu de la comarca. La plataforma, que va néixer per oposar-se a l’ampliació de l’estació de la Molina per Coll de Pal, assegura que actualment el de la Molina “no és l’únic projecte que es preocupa a la comarca” i, per això, els seus membres s’han sumat a la nova junta del Grup de Defensa de la Natura.

Segons expliquen en un comunicat, “les agressions territorials al Berguedà són constants i moltes vegades no es dona prou importància a les conseqüències ecològiques que se’n poden derivar”. Per això, han pres la determinació de sumar-se a una entitat creada l’any 1991 però inactiva darrerament: “Ens hem proposat donar-li un nou impuls, amb noves accions, activitats i projectes emmarcats a les temàtiques que sempre han caracteritzat el Grup de Defensa”.

Els objectius del GDNB sempre han estat promoure i divulgar coneixements sobre el medi ambient de la comarca, així com vetllar-ne el seu estat de conservació davant d’actuacions humanes. Han estat 28 anys de coneixement, sensibilització ambiental i defensa del territori, però darrerament el moviment havia quedat inactiu. En canvi, en els darrers mesos, Salvem Coll de Pal ha pres especial protagonisme dins el moviment ecologista berguedà i, a partir d’ara, ho seguirà fent, però sota el nom del Grup de Defensa de la Natura.

A l’agenda immediata hi ha les lluites en l’ampliació de la Molina, el projecte de les Vies Blaves, el desdoblament de la C-16, l’amenaça dels Jocs Olímpics d’Hivern i la incineradora de Cercs. En aquesta última problemàtica, el GDNB ja ha impulsat una acció: que s’aprovi una moció contrària a la incineradora en els 31 municipis del Berguedà. De moment, Olvan ja ho ha fet.

X