Mobilitat Berguedà

Medi Ambient

Salvem Coll de Pal s’integra dins el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i reactiva l’entitat

Salvem Coll de Pal s’integra dins el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà i reactiva l’entitat
Xerrada del Grup de Defensa de la Natura, aquest setembre. TWITTER

Salvem Coll de Pal ha decidit sumar-se i reactivar el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà per fer encara més fort el moviment ecologista arreu de la comarca. La plataforma, que va néixer per oposar-se a l’ampliació de l’estació de la Molina per Coll de Pal, assegura que actualment el de la Molina “no és l’únic projecte que es preocupa a la comarca” i, per això, els seus membres s’han sumat a la nova junta del Grup de Defensa de la Natura.

Segons expliquen en un comunicat, “les agressions territorials al Berguedà són constants i moltes vegades no es dona prou importància a les conseqüències ecològiques que se’n poden derivar”. Per això, han pres la determinació de sumar-se a una entitat creada l’any 1991 però inactiva darrerament: “Ens hem proposat donar-li un nou impuls, amb noves accions, activitats i projectes emmarcats a les temàtiques que sempre han caracteritzat el Grup de Defensa”.

Els objectius del GDNB sempre han estat promoure i divulgar coneixements sobre el medi ambient de la comarca, així com vetllar-ne el seu estat de conservació davant d’actuacions humanes. Han estat 28 anys de coneixement, sensibilització ambiental i defensa del territori, però darrerament el moviment havia quedat inactiu. En canvi, en els darrers mesos, Salvem Coll de Pal ha pres especial protagonisme dins el moviment ecologista berguedà i, a partir d’ara, ho seguirà fent, però sota el nom del Grup de Defensa de la Natura.

A l’agenda immediata hi ha les lluites en l’ampliació de la Molina, el projecte de les Vies Blaves, el desdoblament de la C-16, l’amenaça dels Jocs Olímpics d’Hivern i la incineradora de Cercs. En aquesta última problemàtica, el GDNB ja ha impulsat una acció: que s’aprovi una moció contrària a la incineradora en els 31 municipis del Berguedà. De moment, Olvan ja ho ha fet.

ecologisme Grup de Defensa de la Natura al Berguedà Salvem Coll de Pal

Estic amb tu

Comentaris