La caserna de la Guàrdia Civil de Berga queda plena de paper higiènic en una nova protesta contra les càrregues policials

Una cinquantena de manifestants han deixat la caserna de la Guàrdia Civil de Berga plena de rotlles de paper higiènic. Ha estat una nova protesta contra les càrregues policials que s’estan produint arreu del país arran de la sentència als líders independentistes.

Els manifestants s’han trobat aquest dijous a la plaça Gernika a les 8 del vespre i s’han dirigit a la caserna, que és a escassos 50 metres del punt de trobada. Un cop allà, s’hi han trobat diversos agents dels Mossos d’Esquadra, que han tallat l’accés a la serra de Casampons per evitar que la mobilització s’acostés més a la caserna. Això no ha impedit l’acte reivindicatiu dels concentrats, que -des del camí de Pedret, just davant l’IES Guillem de Berguedà- han llançat rotlles de paper de vàter dins el recinte de la Guàrdia Civil. També hi han llançat algunes bosses d’escombraries, d’envasos, que hi havia al carrer, tal com marca el calendari del porta a porta.

Durant la reivindicació, que ha durat menys d’un quart d’hora, els manifestants han escridassat la Guàrdia Civil amb càntics com el “Fora les forces d’ocupació”, el “No tenim por” o el “Visca terra lliure”. Al final, també hi ha hagut retrets cap als agents dels Mossos d’Esquadra que salvaguardaven l’exterior de la caserna.