El Berguedà ofereix entrenaments de bàsquet per obrir patis d’escoles en horari extraescolar

El Berguedà obrirà patis escolars en horaris on solien estar tancats per fer-hi entrenaments de bàsquet. La idea, que es duu a terme al llarg d’aquesta setmana, pretén que infants que normalment no fan una activitat esportiva concreta puguin gaudir del bàsquet en un espai fora del camp competitiu. És una iniciativa de la Fundació Aíto Garcia Reneses, la Diputació de Barcelona, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i el Consell Esportiu del Berguedà, en col·laboració amb els ajuntaments de Berga, Guardiola i Gironella.

És la segona edició d’una proposta que va arrencar l’any passat a Mollet del Vallès, Igualada i Manresa. Aquest any, en canvi, aterra a l’Hospitalet del Llobregat, Badia del Vallès i la comarca del Berguedà. La campanya està pensada per a nuclis grans de població: Berga no entrava dins el marc, però la comarca del Berguedà sí.

Per això, els patis oberts comptaran amb jornades a Berga, el Baix i l’Alt Berguedà. La iniciativa va començar diumenge amb una jornada adreçada a entrenadors i formadors. Aquest mateix dilluns es va encetar el cicle d’entrenaments, amb una sessió al pati de l’escola de Santa Eulàlia, a Berga. Aquest dimarts el cicle continua a l’escola pública de Gironella. I dijous, 29 de novembre, es tanca a l’escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà.

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha explicat a l’Aquí Berguedà que el projecte és curt, però “vol servir de toc d’atenció”. Garcia ha reivindicat que “la comarca té equipaments, com els patis escolars, que no s’utilitzen tant com es podrien utilitzar”. A més, el projecte pretén apropar l’esport a nens que estan fora del circuit esportiu, apostar per l’esport per a nens amb problemes de mobilitat i potenciar la formació esportiva.

patis-oberts-01