First Stop

Guardiola de Berguedà

El Consell Comarcal del Berguedà vol el Xalet de Coll de Pal

El Consell Comarcal del Berguedà vol el Xalet de Coll de Pal
El Xalet de Coll de Pal, a primera hora del matí. PAPIYJUANAN (BLOGGER)

El Consell Comarcal del Berguedà vol el Xalet de Coll de Pal i demanarà la cessió a la Diputació de Barcelona, que és l’actual propietària de l’edifici. El xalet era, antigament, la residència del president de la Diputació en època hivernal. Al llarg dels anys ha tingut diversos usos (garatge de mobilitat hivernal, refugi de muntanya, casa de colònies…), però actualment es troba en desús i amenaçat de ser enderrocat.

Per tot plegat, aquest dimecres el grup comarcal de Bagà Endavant va presentar una moció que demanava “iniciar els tràmits d’obtenció de l’ús de l’edifici”. La proposta -que va comptar amb els vots favorables de tots els grups excepte la CUP, que es va abstenir- també proposava “iniciar la redacció del pla d’usos de l’edificació i el seu entorn”. Una altra de les propostes aprovades és “iniciar les converses amb la direcció del Parc Natural del Cadí-Moixeró per fixar i redactar un conveni de cooperació i col·laboració en el projecte Xalet Coll de Pal”.

El grup comarcal de Bagà Endavant, impulsor de la iniciativa, considera que les característiques del xalet “obren un potencial d’usos sostenibles que el configuren com un edifici estratègic de desenvolupament de l’Alt Berguedà”. En aquesta línia, Bagà Endavant suggereix que s’utilitzi com a “centre de formació, recerca i intercanvi d’escolars entre d’altres comarques”.

A banda, la moció aprovada apunta que el Xalet de Coll de Pal podria convertir-se en el centre d’interpretació d’alta muntanya situat a major alçada de Catalunya, a uns 1.900 metres).

Consell Comarcal del Berguedà Diputació de Barcelona Ple ple del Consell Comarcal Xalet de Coll de Pal

Comentaris