Quatre detinguts i investigació oberta per una baralla amb arma blanca entre joves a Puig-reig

Una baralla entre dos grups de joves al centre de Puig-reig va trasbalsar el poble aquest dimecres al vespre. El conflicte venia de dies enrere però, dimecres, va començar al centre del poble, a l’exterior del bar Garbí, a tocar de la plaça de la Creu.

Segons han explicat testimonis dels fets, la discussió entre els dos grups va anar pujar de to fins que dos veïns de Puig-reig van escapar-se i es van refugiar dins la cuina del bar. L’altre grup, que havia baixat expressament de Berga, va entrar directament a l’establiment, que estava ple a vessar, ja que faltaven pocs minuts per l’inici del partit de futbol entre el Barça i el Madrid. El bar es va convertir en una batalla campal i la baralla va provocar-hi desperfectes materials de tot tipus.

La baralla va acabar amb diverses persones ferides. El més greu, un menor de 17 anys amb dues ferides d’arma blanca a la zona del pit i el tòrax que va ser traslladat a l’Hospital, però que ja és fora de perill.

Els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació i, al cap de poques hores, van detenir dos joves de 18 anys: un d’ells veí de Puig-reig i l’altre, de domicili desconegut. La investigació va seguir i, hores més tard, els Mossos van detenir dues persones més, un dels quals és menor d’edat. El cos de seguretat manté la investigació oberta i no descarta noves detencions.

Les administracions treballen per parar el cop

Els ajuntaments de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà s’han reunit aquest divendres al matí per estudiar el cas en profunditat i prendre mesures al respecte. Segons expliquen en un comunicat on rebutgen “la violència de qualsevol tipus”, la baralla de Puig-reig “va esclatar per un conflicte provinent de dies anteriors”.

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, que es va desplaçar al lloc dels fets en qüestió de minuts, ha explicat a l’Aquí Berguedà que les administracions faran trobades amb tota mena de col·lectius (comerciants, grups de joves, gent gran…) per explicar-los la situació i preparar accions que fomentin la convivència. “Després d’una baralla com aquesta, ens fa por que hi hagi nous episodis, i entre tots hem de fer el possible perquè la comarca sigui un lloc on regni la pau i la convivència”, ha dit Altarriba.

Una de les primeres accions que s’han acordat és reforçar la presència policial a Puig-reig, ja que és on hi ha més risc que es puguin repetir nous episodis de violència.

X