“L’Estat nega drets i Europa els atorga”

Berga ha respost a la immunitat de Junqueras i la inhabilitació de Torra amb una tímida concentració als peus de l’Ajuntament de Berga, convocada per Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana. Ni rastre de polítics que, en ocasions especials, solien sumar-se a les concentracions sobre l’actualitat del ‘Procés’.

Aquest matí el Tribunal de Luxemburg (TJUE) ha decretat la immunitat per a Oriol Junqueras i ha emplaçat els jutges espanyols a treure de la presó el líder d’ERC. En qüestió de minuts, el TSJC ha condemnat el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació per mantenir pancartes amb llaços grocs en període electoral. La condemna a Torra és molt similar en arguments a la que va afectar directament l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, inhabilitada 6 mesos per mantenir una estelada al balcó del consistori.

Per tot plegat, l’ANC i Òmnium han convocat una concentració a la plaça de Sant Pere, just després de l’acte diari de ‘Música per la Llibertat’, avui protagonitzat pel saxo de Xavi Torrabadella. La concentració posterior, amb una setantena de persones, ha donat la paraula a l’orador Toni Gol, que ha llegit amb solemnitat un manifest que retreia a l’Estat espanyol la privació de drets: “L’Estat nega drets, Europa els atorga”.

El discurs ha reiterat que “la legitimitat democràtica la representa el poble votant, i no pas un jugtge”. I ha afegit que “només els catalans podem decidir qui ha de ser el nostre president i els nostres eurodiputats”. Per això, Gol ha preguntat: “On queda la sobirania popular? En què es converteixen les nostres decisions expressades a les urnes?”.

El manifest de la concentració també ha assegurat que “el camí del TSJC és molt perillós perquè crea un precedent” que “la societat civil no pot tolerar”.  El discurs ha acabat encoratjant els presents a seguir sortint al carrer: “Com més repressió patim, més persistirem”. I la concentració s’ha fos entre aplaudiments.

X