L’exposició de Joan Ferrer tanca portes aquest dissabte a Sant Francesc, havent rebut més de 5.500 visitants

Arriba la cloenda de l’exposició antològica de Joan Ferrer al convent de Sant Francesc. L’exposició ha rebut més de 5.500 visitants des que va obrir, el 28 de setembre. Aquest dissabte, 28 de desembre, tres mesos després de l’obertura, la retrospectiva viurà la seva cloenda a partir de les 7 de la tarda (19h).

L’acte comptarà amb un concert de flamenc, un gènere musical que ha inspirat l’artista en moltes de les seves etapes creatives. Actuarà Lídia Mora i Ruselito.

Més públic de l’esperat

L’afluència de públic al llarg d’aquests darrers 3 mesos ha superat totes les expectatives: més de 5.500 persones han passat per l’exposició, entre assistents a títol particular, visites en grup i grups escolars, amb alumnes des dels 2 anys fins a batxillerat.

La programació d’esdeveniments ha estat sostinguda, en línia amb la vocació de dinamització cultural reivindicada per l’artista i per l’associació Amics de Joan Ferrer, impulsora de la mostra. S’hi ha programat la visita immersiva Parli la llum, activitats d’sketching, concerts, tastos de vins i la presentació d’un llibre de poesia i del volum de referència de l’artista, que va tenir una rèplica a Barcelona ara fa unes setmanes.

Un espai cultural de primer nivell que queda per a la ciutat

Joan Ferrer. El tacte de la llum ha recollit més d’un centenar d’obres de l’artista, en una exposició comissariada per Bernat Puigdollers. L’impacte de tota aquesta producció recollida en un sol espai ha transcendit la comarca i ha visibilizat el conjunt d’una trajectòria pictòrica singular, caracteritzada per la utilització limitada dels colors i la recerca constant de les possibilitats expressives de les textures.

Més enllà del ressò de l’exposició, l’altre fet destacable ha estat l’interès que ha despertat la rehabilitació del convent de Sant Francesc, que queda per a la comarca i que Amics de Joan Ferrer reivindica com a espai artístic i de dinamització cultural de primer nivell.