Compromís unànime dels ajuntaments del Berguedà per salvar l’Associació Pro Disminuïts Psíquics

145.934 euros. És la xifra que, a hores d’ara, s’ha aconseguit recollir a través del Consell Comarcal del Berguedà i 24 ajuntaments de la comarca en benefici de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics. A més, el president del Consell, Josep Lara, ha explicat a l’Aquí Berguedà que en les properes setmanes es preveu que la resta s’hi afegeixin.

Aquest gener s’ha fet públic l’acord per cedir els diners de les donacions ja aprovades. El Consell hi aporta 66.690 euros i es fa càrrec del sou del gerent de l’associació durant els sis primers mesos de feina. A banda, els 24 ajuntaments que ja han aprovat la donació hi aporten 79.244 euros. Per tant, als 145.000 euros que fixa l’acord, s’hi ha de sumar la xifra corresponent al sou del gerent.

Berga, pendent d’un informe tècnic

Un dels municipis que encara resta pendent d’aprovar la donació és la capital de la comarca: Berga. Per això, tenint en compte que la donació és proporcional a la població de cada municipi, la xifra final pot pujar considerablement.

Precisament el rescat de l’Associació Pro Disminuïts va ser un dels temes del ple ordinari que l’Ajuntament de Berga va celebrar la setmana passada. L’oposició va demanar al govern per què encara no s’havia efectuat. L’alcaldessa, Montse Venturós, va reiterar el compromís de l’Ajuntament en donar els diners, però va assegurar que el govern restava pendent d’un informe dels serveis tècnics municipals per corroborar l’acord. “Quan tinguem aquest informe, signarem l’acord”, va dir Venturós.

La particularitat de Gósol

Un altre dels municipis que presenta particularitats és Gósol. La proposta que es va fer a tots els ajuntaments era que aprofitessin part dels diners dels ajuts a ajuntaments que dona la Diputació de Barcelona. Però Gósol no disposa d’aquesta subvenció perquè forma part de la demarcació de Lleida. Amb tot, molts ajuntaments ja havien invertit aquests diners en altres accions i han hagut de treure la donació d’altres partides.

Sigui com sigui, el president del Consell ha reiterat que té el ‘sí’ de tots els ajuntaments i s’està treballant per resoldre aquestes singularitats locals.

Les 24 donacions aprovades

Els 24 ajuntaments que ja han aprovat la donació són aquests:

 1. Avià
 2. Borredà
 3. Casserres
 4. Castell de l’Areny
 5. Castellar de n’Hug
 6. Castellar del Riu
 7. Cercs
 8. L’Espunyola
 9. Fígols
 10. Gironella
 11. Gisclareny
 12. Guardiola de Berguedà
 13. Montclar
 14. Montmajor
 15. La Nou de Berguedà
 16. Olvan
 17. Puig-reig
 18. La Quar
 19. Sagàs
 20. Saldes
 21. Sant Jaume de Frontanyà
 22. Santa Maria de Merlès
 23. Vallcebre
 24. Viver i Serrateix
X