Cars Berga

Comunicació

L’Aquí Berguedà celebra 100 números amb una revista que recorda les 99 anteriors

L’Aquí Berguedà celebra 100 números amb una revista que recorda les 99 anteriors

L’Aquí Berguedà va néixer amb una compilació d’alcaldables submergits sota l’aigua, a les portes d’unes eleccions municipals, i arriba als 100 números amb una compilació d’algunes de les persones que han protagonitzat les 99 portades anteriors.

Hi ha 24 persones —des de la bruixa Aramís Fuster a l’Avi del Barça, passant per la perruquera Vanessa Espelt i la meteoròloga Gemma Puig— i curiosament també un objecte, una corona de la Mare de Déu de Queralt, replicada en fusta, del fuster berguedà Josep Tubau, protagonista del número 47 de la revista.

L’Aquí va editar el seu primer número el maig del 2011 amb ganes de dir allò que algú no volia que llegíssiu, de sortir dels despatxos per submergir-se a la realitat dels carrers, de sentir-se a prop dels lectors i de notar que els lectors la senten a prop.

Per això, cada número de la revista ha agafat els temes que més de prop toquen a les persones i els ha desgranat per explicar-los de manera simple, senzilla i, sobretot, aclaridora.

Fes clic AQUÍ per llegir la revista online

Una exposició per tota la comarca

El número 100 és un repàs del més destacat d’aquests gairebé 9 anys d’articles i històries de la comarca. I des de fa una setmana ja vola pels carrers berguedans gràcies al patrocinador oficial de l’aniversari Ballús S.A., que també farà possible una exposició itinerant de les 100 portades durant tot l’any per tot el Berguedà.

L’exposició començarà la setmana vinent al Casal Cívic de Berga, on s’estarà fins a mitjans de febrer. Després sortirà al carrer per ocupar els aparadors del carrer Major de Berga. I a partir del març es desplaçarà a Gironella, per la fira de Sant Josep, i començarà un ‘tour’ pels grans municipis del Berguedà.

Logo-Ballús-web-i-tel-color-1

La il·lustradora de la portada 100

L’autora de la portada de la revista 100 és la il·lustradora berguedana Mar Guixé. Ha crescut a Berga i és llicenciada en Belles Arts. Es va especialitzar en dibuix i s’ha format també en il·lustració i disseny gràfic. Publica cada mes a la revista Cuina i és autora de quatre llibres: Sóc el teu príncep blau però ets daltònica (Bridge, 2014), Mi primer ABCDario (Beascoa, 2016), Feminismos y LGTB+, ¡Imparables! (Astronave, 2018) i Cuentos de animales que han cambiado el mundo (Duomo Ediciones, 2019). Es dedica professionalment a la il·lustració i al disseny de joguines, i és l’autora del cartell de la Patum del 2018.

 

Aquí Berguedà Ballús S.A. número 100

Comentaris