Enxampen a Berga dues persones que falsificaven receptes per aconseguir caixes de Rivotril

Falsificaven receptes mèdiques per poder aconseguir els medicaments a les farmàcies. La Policia Local de Berga i els Mossos d’Esquadra han enxampat  dues persones amb 17 receptes falsificades dins el cotxe, tres capses de medicaments i una navalla de tipus papallona.

Una farmàcia de Berga va alertar els cossos de seguretat que dues persones s’havien adreçat a l’establiment amb receptes aparentment falses. Els agents es van desplaçar a la botiga i la descripció física de testimonis va permetre identificar i detenir els dos acusats, que ja eren a les proximitats d’una altra farmàcia.

L’interès pel Rivotril

Els agents van escorcollar el vehicle en el que viatjaven les persones i van decomissar 17 receptes falsificades i tres caixes de Rivotril. El medicament és un potent ansiolític que ha estat associat en els darrers anys a una trama de tràfic de medicaments entre Espanya i el Marroc. Al país africà, el Rivotril es consumeix amb haixix per convertir-se en una droga batejada com karkubi. El combinat provoca al·lucinacions, conductes psicopàtiques i afecta a les capacitats cognitives de qui el consumeix.

recepta-falsa

La recepta falsa. CEDIDA

Denunciats per possessió d’arma blanca

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van obrir diligències penals als dos detinguts per un presumpte delicte de falsificació documental relatiu a la tinença de receptes falses. També es va tramitar una denúncia administrativa per posseir una arma blanca -la navalla de tipus papallona, que suposa una infracció greu de la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana.

Els cossos de seguretat han destacat que la col·laboració ciutadana a l’hora de facilitar la informació ha estat clau per poder intervenir en el cas.