Els veïns de Sant Julià de Cerdanyola, incomunicats per una esllavissada

Els veïns de Sant Julià de Cerdanyola no poden entrar ni sortir del poble des d’aquesta matinada. Una esllavissada a uns 50 metres de la rotonda que permet agafar la carretera cap a la Pobla o bé cap a Sant Julià ha bloquejat l’única via d’accés al poble que quedava transitable.

L’alcalde del municipi, Agustí Elías, ha explicat a primera hora del matí a l’Aquí Berguedà que confia poder netejar la carretera en poca estona. Ara bé, el talús del costat de la via ha quedat molt malmès i “s’haurà d’analitzar a fons abans de tornar a obrir el trànsit”. L’aïllament, doncs, es pot allargar hores.

L’esllavissada talla els dos carrils de l’única carretera que permetia accedir a Sant Julià fins aquesta matinada. L’altra possibilitat és la carretera que comunica el poble amb Falgars (La Pobla de Lillet), però fa hores que està impracticable per culpa de la neu.

El porta a porta i el transport escolar, suspesos

L’aïllament del poble és a tots els nivells i afecta directament a tots els serveis que requereixen arribar-hi per la xarxa viària. És el cas de la recollida de residus porta a porta, que avui recollia els envasos i el plàstic però ha quedat suspesa.

També s’ha anul·lat la ruta de transport escolar que porta els nens i nenes de Sant Julià a l’institut de Bagà. La incidència afecta una quinzena d’alumnes.

X